Uhapšeni direktor i desetoro zaposlenih u CKB-u u Nikšiću

Dodajte komentar

Direktor nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke i desetoro zaposlenih u toj banci uhapšeni su danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Saslušanja treba da počnu u tužilaštvu.

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz MUP-a, službenici Uprave policije– Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i Centra bezbjednosti Nikšić su, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužioca, zajedno sa Specijalnim policijskim odjeljenjem danas lišili slobode 11 bivših i sadašnjih službenika Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica – Filijale Nikšić i to:

1)    R.N (51) iz Nikšića, bivši rukovodilac Filijale CKB banke u Nikšiću;

2)    M.Ć (44) iz Nikšića, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću,

3)    D.P. (53) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću,

4)    I.R. (35) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću,

5)    J.Č. (38) iz Podgorice, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću, a sadašnja službenica CKB banke u Podgorici,

6)    M.A. (44) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću,

7)    S.C. (47) iz Nikšića, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću,

8)    A.N. (35) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću,

9)    N.V. (35) iz Nikšića, bivši službenik Filijale CKB banke u Nikšiću a sadašnji rukovodilac Filijale CKB banke u Nikšiću,

10)    A.N. (31) iz Podgorice, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću  a sadašnja službenica CKB banke u Podgorici, i

11)    D.B. (33) iz Podgorice, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću a sadašnja službenica CKB banke u Podgorici.

Kako prenosi Analitika, ovih 11 lica je lišeno slobode zbog osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način sto su u periodu od 2007. do početka 2011. godine, kao službenici CKB banke – Filijale Nikšić, neovlašćeno i bez odobrenja klijenata banke, vršili prenos novčanih sredstava sa računa klijenata banke na druge tekuće račune i podizali gotovinu sa računa klijenata bez njihovog odobrenja. Ova lica su na taj način, kako se sumnja, CKB banku oštetila za iznos od oko 4.000.000 eura.

Lišenju slobode ovih lica su prethodile višegodišnje provjere i aktivnosti koje su službenici Sektora kriminalističke policije, po nalogu i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sprovodili od 2011. godine.

Nalogom Specijalnog državnog tužioca za lišenje slobode bila je obuhvaćena i D.R. (64) iz Nikšića, bivša službenica Filijale CKB banke u Nikšiću, koja iz zdravstvenih razloga nije lišena slobode.

Jedanaest lica lišenih slobode će u zakonskom roku biti privedeno nadležnom Specijalnom tužiocu. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je i lice koje nije lišeno slobode iz navedenog razloga – dakle 12 lica.

Povodom istrage su se oglasili i iz CKB-a kazavši da je istraga Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa pojedinim bivšim i sadašnjim zaposlenim banke pokrenuta po nalogu sadašnjeg rukovodstva banke zbog zloupotrebe službenog položaja.

Nijedan klijent poslovnice Nikšić nije pretrpio štetu, a poslovnica radi redovno i uobičajno servisira klijente“,  navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji portala Bankar.me.

(Analitika)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *