Amerika svakog dana dobija 1.700 novih milionera

Dodajte komentar

Uprkos slabom rastu plata i sve manje poslovnih prilika za mlade Amerikance, SAD su dom najvećeg broja milionera, a po svemu sudeći, biće ih još više. Prema procjenama Boston Konsalting Grupe u narednih nekoliko godina Sjedinjene Države će svakog dana dobijati oko 1.700 novih milionera.

Do 2020. godine u klubu milionera biće dodatnih 3.1 miliona ljudi, što je značajan rast s obzirom da je u prethodnih pet godina milionsku imovinu dostiglo oko 2.4 miliona ljudi.

Danas u americi postoji oko 8 miliona domaćinstava čija se imovina procjenjuje na preko milion dolara bez nekretnina i luksuznih dobara.

Nadolazeći talas milionera dio je procesa koji Blumberg naziva “najveći generacijska smena bogatstva u istoriji”. Veći dio američkog bogatstva koncentrisam je među starijom populacijom, čiji će potomci u narednim godinama naslediti ogromno bogatstvo.

Ipak, uprkos velikom milionerskom rastu, čak 75 odsto Amerikanaca ne uspijeva da akumulira nikakvo bogatstvo tokom godine, već ima izjednačene prihode i rashode.

Newsweek

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *