Societe Generale banka Montenegro donirala 24.000 eura zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro donirala je računarsku i drugu opremu školama i vrtićima,  kao i sredstva za nabavku medicinske opreme zdravstvenim centrima u više gradova širom Crne Gore u vrijednosti 24.000 eura, saop[tili su iy ove banke.

U cilju unapređenja informatičkih znanja učenika kao imperativa savremenog društva i njegovih zahtjeva, Ministarstvo prosvjete predložilo je da se školama koje imaju najveću potrebu za unapređenjem nastave doniraju računari i štampači.

Dvadeset četiri obrazovno-vaspitne ustanove od banke su dobile po računar i štampač ili novčana sredstva za nabavku didaktičkih pomagala, opremanje biblioteka ili nabavku klima uređaja. Opremu su dobili: JU OŠ „ 25. maj“ u Rožajama, JU OŠ „Risto Manojlović“ u Kolašinu, JU OŠ „Njegoš“ i JU OŠ „Milosav Koljenšić“ u Danilovgradu, JU OŠ „Bedri Elezaga“ u Ulcinju, JU OŠ „ Drago Milović“ u Tivtu, JU OŠ „Druga osnovna škola“ u Budvi, JU Gimnazija „Niko Rolović“ u Baru, JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ u Podgorici, JU OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ u Podgorici, JU OŠ „Marko Miljanov“ u Podgorici, JU OŠ „21. maj“ u Podgorici, JU OŠ „Vuk Karadžić“ u Podgorici, JU OŠ „Savo Kažić“ na Barutani, JU OŠ „Radojica Perović“ u Podgorici, JU OŠ „Milorad Musa Burzan“ u Podgorici, JU OŠ “Vlado Milić“ u Podgorici, JU OŠ „Boško Radulović“ u Komanima, JU OŠ „Milan Vukotić“ u Podgorici, Resursni centar „1. jun“ u Podgorici, Dječji dom „Mladost“ u Bijeloj, kao i predškolske ustanove: JPU „Dušo Basekić“ u Bijelom Polju, JPU „Radmila Nedić“ u Beranama i JPU „Zagorka Ivanović“ na Cetinju.

Opremanje obrazovno-vaspitnih ustanova računarskom opremom je preduslov za primjenu informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavnom procesu. Ovakve i slične aktivnosti društeno odgovornih kompanija u značajnoj mjeri doprinose boljem kvalitetu nastavnog procesa, efikasnosti učenja i boljoj didaktičkoj organizaciji. Očekujemo da će se ovako dobra saradnja sa Societe Generale bankom Montenegro nastaviti i u narednom periodu, kao i da će biti dobar primjer ostalim društveno odgovornim kompanijama u Crnoj Gori”, izjavila je Arijana Nikolić-Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama u Ministarstvu prosvjete.

Banka je tokom oktobra mjeseca donirala sredstva i zdravstvenim centrima širom Crne Gore, pa su donacije u novcu dobili: Opšta bolnica Nikšić, Odjeljenje za neonatologiju, za pomoć u nabavci aparata za skrining sluha novorođenčadi, Dom zdravlja Danilovgrad, Opšta bolnica Berane, Dom zdravlja Cetinje, kao i Dom zdravlja Kolašin kome je doniran dio sredstava za zajedničku nabavku zubnog rendgen aparata. Među ustanovama koje su takođe dobile donacije su i Opšta bolnica Kotor, Dom zdravlja Tivat i Dom zdravlja Rožaje.

Mile Grbin, direktor Sektora marketinga u SGBM kazao je da je cilj društveno odgovornog djelovanja Societe Generale banke Montenegro da se narednim generacijama stvore bolji uslovi življenja i rada i omogući njihovo napredovanje.

“Tradicionalno podržavamo projekte u oblasti obrazovanja i zdravstva i zadovoljstvo nam je što smo i ove godine doprinijeli poboljšanju uslova rada u školama i zdravstvenim centrima. Trudićemo se i dalje da sa svojim zaposlenima podstičemo društveno odgovorne aktivnosti, kao i solidarnost s obzirom na to da banku čine ljudi, pojedinci koji i donose odluke o doniranju“,  kazao je Grbin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *