Kotor: Bukiran dolazak 448 brodova

Dodajte komentar

Od početka januara do kraja decembra “Luka Kotor” se priprema za naredu sezonu i do ovog trenutka bukirano je 448 brodova, saopšteno je iz tog preduzeće čiji je većinski vlasnik Opština Kotor.

Izvršni direktor “Luke Kotor” Vasilije Kusovac kazao je da su u kompaniji veoma zadovoljni, te da bi taj broj bio mnogo veći nije otkazano uplovljenje “Costa Cruise Lines“. To, tvrdi, neće bitno uticati na finansijske i naturalne podatke, s obzirom na to da luka nema nikakvih problema sa bukingom, imajući u vidu njenu geografsku i geo-poziciju.

Luci Kotor je uplovljenje je otkazalo 49 kruzera, a razlozi su neodgovarajuća bezbjednost brodova u luci i nepostavljanje potrebnih plutača i pilona na čemu su kruzer kompanije insistirale.

U ovom trenutku nije moguće da infrastruktura prati kapacitete i da Luka preuzme ikakve aktivnosti iz razloga što nije dobila dugoročnu koncesiju i nema prava na investicije“, kazao je je Kusovac Skala radiju.

On smatra da gradska luka treba da ostane u vlasništvu grada i pita se kako neko ima pravo da radi koncesioni akt za idavanje koncesije Luke Kotor stranom operatoru. Po njegovim riječima, Odbor direktora se zalaže za raspisivanje tendera za dovođenje strateškog partnera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *