Instagram Live: Složićemo se, bilo je samo pitanje vremena

Dodajte komentar

Nakon što je dobio skoro sve karakteristike Snapchata uvođenjem Stories sekcije, Instagram se vremenom sve više usavršava, a dokaz da ova društvena mreža krupnim koracima ide naprijed, jeste i potencijalno uvođenje live video sekcije na mobilnoj aplikaciji.

Tako bi korisnici ovog servisa uskoro mogli da sa svojim prijateljima podijele sve svoje trenutke u realnom vremenu putem video sadržaja.

Kako prenosi Wersm, u pojedinim ruskim medijima procurjele su određene informacije sa fotografijama koje ukazuju da društvena mreža sprema novu funkciju prenosa videa uživo, a jedan od dokaza je i oznaka „live“ koja je prikazana kao sastavni dio ikonice jednog od korisnika u gornjem dijelu explorer tab-a rezervisanom za Instagram priče. Fotografija takođe pokazuje i interfejs aplikacije sa već pripremljenom kamerom za reprodukciju live video sadržaja uz dugme Go Insta!.

Iako za sada još nema bilo kakvih informacija iz Instagrama, pojedine glasine tvrde da korisnici kod kojih se pojavljuje nova funkcija, zapravo koriste beta verziju Instagrama za Android operativni sistem, što će reći da kompanija u vlasništvu Facebooka za sada novu opciju testira samo sa malim brojem korisnika. Takođe, u gornjem desnom uglu uočljiva je i opcija schedule, te se postavlja pitanje da li će Instagram možda prije Facebooka ponuditi mogućnost raspoređivanja postova koje treba objaviti, piše Netokracija.

Za sada bez zvaničnih potvrda

Ovaj potez ni malo ne čudi ukoliko uzmemo u obzir da je i Facebook nedavno omogućio korisnicima Live video sadržaj, ubrzo izbacivši iz trke pionire na ovom polju, aplikacije Meerkat i Periscope koji su samo nagovijestili da će prenos videa uživo postati za kratko vrijeme veoma popularan sadržaj na društvenim mrežama. Ukoliko na kraju i dođe do toga da Instagram svojim korisnicima obezbijedi pomenutu mogućnost, nema sumnje da će tako još više zaprijetiti Snapchatu – čineći trku između ova dva servisa još više dinamičnijom.

S obzirom na to da su iz Instagrama odbili da daju bilo kakve komentare o potencijalnoj funkciji, nama ostaje nada da će live video postati sastavni dio Instagrama što prije – posebno ako uzmemo u obzir činjenicu kako je ovaj sadržaj sljedeća stvar koju društvene mreže pokušavaju da osvoje. Do tada, moraćemo da se naoružamo strpljenjem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *