Uehara: Crna Gora postaje regionalni centar za američke kompanije

Dodajte komentar

Prva specijalizovana prodavnica suplemenata/dodataka ishrani američke kompanije GNC (General Nutricion Center) otvorena je sinoć u Podgorici, naspram Delta sitija.

GNC Holdings je vodeća američka kompanija koja se bavi prodajom proizvoda iz oblasti dodataka ishrani i posluje na 9.000 lokacija u 50 zemalja.

Podgorica je izabrana kao prva lokacija u najavljenom osvajanju tržišta jugoistočne Evrope.Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni predstavnici javnog života, sportisti i drugi gosti.

Potpredsjednik Vlade Petar Ivanović istakao je da „gdje nema povjerenja, nema ni biznisa“.

GNC se odavde odlučio da krene u osvajanje regiona. Sve američke kompanije su iskreno dobrodošle u Crnu Goru. Neka ovo bude dobra investicija, da se biznis širi i da se zaposle prije svega mladi ljudi– poručio je Ivanović.

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara naglasila je da otvaranje predstavlja još jedan dokaz da Crna Gora postaje regionalni centar za američke kompanije.

Investitori traže stabilnost i predvidivost. Vlada SAD, Američka privredna komora i naši partneri će nastaviti da rade na unapređenju poslovne klime i ohrabrivanju kompanija da investiraju u Crnu Goru – kazala je Uehara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *