MONSTAT: U toku revizija potrošačke korpe, 2,08 eura za minimalni standard

Dodajte komentar

Nacrt revizije minimalne potrošačke korpe, kojim su projektovani dnevni troškovi za hranu u visini od 2.08 eura, je podložan promjenama i finalni podaci će biti objavljeni u decembru, saopšteno je danas iz Monstata na konferenciji za novinare.

Iz Monstata su precizirali da bi finalna verzija trebala da bude gotova u decembru i da će se tada moći pričati o  podacima.

Ovo što je rađeno je minimalna korpa za minimalni standard. Minimalna korpa od 2.08 je po danu za jednog člana, što na nivou četvoročlane porodice iznosi 8.30 eura po  danu“, saopšteno je iz Monstata.

Pomoćnik direktora Monstata Vuk Čađenović istakao je da je riječ o nacrtu revizije potrošačke korpe i da su podaci “podložni promjenama tamo gdje budu potrebne”.

Biće sve objavljeno javno kad se proces završi. Krajem godine ćemo imati finalnu verziju i pričaćemo. Materijal koji je dostavljen medijima je nacrt, a ne konačni dokument. Uloga Monstata je bila da obezbjedi podatke iz kojeg smo kreirali korpu hrane. Tim ljudi napravio je prvu verziju nacrt,a mi smo upoznali partnere sa revizijom, a proces je prekinut jer je neko od partnera dostavio nacrt potrošačke korpe i predstavljeno je kao već gotova stvar, ali nije, već smo na pola puta. Monstat će nastaviti sa revizijom potrošačke korpe“, rekao je Čađenović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *