Amazon ima zanimljive planove za Evropu

Dodajte komentar

Izgleda da internet gigant Amazon želi u Evropi da ponudi internet usluge.

Portal The Information, navodeći neimenovani izvor, napominje da Amazon nema namjeru da gradi sopstvenu infrastrukturu nego želi da zakupi pristup mreži od postojećih internet provajdera.

Kako ističe portal, u nekim dijelovima Evrope, poput, recimo, Velike Britanije, širokopojasni internet provajderi moraju svojim konkurentima da omoguće pristup mreži. Takva situacija je u i Njemačkoj, gjde najveći internent provajder Dojče Telekom daje pristup provajderima United Internet i Vodafone, a slično važi i za Hrvatsku.

Kako zakoni u SAD takvu praksu ne propisuju, u ovom trenutku nije moguće istu uslugu lansirati na američkom tržištu.

Amazon bi na ovaj način mogao da upotpuni svoj Prime paket usluga u Evropi, nudeći ono što nude i druge kompanije koje imaju kablovsku TV i internet usluge, čime bi Amazon Prime Video postao mnogo zanimljiviji evropskim korisnicima.

Usluga bi bila dostupna korisnicima Amazon Prime loyality programa, odnosno uključena u paket usluga za koju Prime korisnici plaćaju godišnju pretplatu od 99 dolara, i ostvaruju niz pogodnosti, od popusta na proizvode na Amazonov e-commerce platformu, besplatne i brze dostave, pristupa striming servisu Amazon Prime Video i tome slično.

Sinteza

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *