Sindikalci Luke Bar traže da svi radnici zadrže posao

Dodajte komentar
Luka Bar

Sindikalci Luke Bar zahtijevaće od investitora koji privatizuje to preduzeće da angažuje sve zaposlene, dogovoreno je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora lučkog sindikata.

Kako je Dnevnim novinama rekao predsjednik sindikalne organizacije Savo Nikotić, sindikalci će oformiti radnu grupu čiji će članovi zahtijevati sastanak sa predsjednikom Tenderske komisije Brankom Vujovićem.

Radna grupa će se baviti najavljenom privatizacijom preduzeća. Tražićemo poštovanje kolektivnog ugovora i angažovanje svih trenutno zaposlenih u Luci Bar. Takođe, insistiraćemo i na obezbjeđivanju stalnog radnog odnosa za kolege koji to rješenje nijesu dobili već skoro deset godina“, kazao je Nikotić, dodajući da u sindikatu nijesu zadovoljni najavljenom prodajom dijela akcija.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte u srijedu je raspiao međunarodni tender za privatizaciju Luke Bar kroz prodaju 30 odsto akcija koje su u vlasništvu Vlade.

Investitoru je ponuđeno pravo upravljanja preduzećem do godinu, uz mogućnost sticanj a dodatnog paketa akcija kroz dokapitalizaciju ili prodaju dionica.

Kao najozbiljniji kandidat za kupovinu Luke Bar spominje se vlasnik KAP-a i Rudnika boksita Veselin Pejović

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *