Pregled štampe za 21. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Rudnik odlažu za još šest godina

Vlada je juče usvojila predlog četvrtog aneksa na ugovor o koncesiji za istraživanje i eksploataciju ruda metala na prostoru bivšeg rudnika Brskovo kod Mojkovca, kojom se ponovo produžuju rokovi firmi North Mining da završi istraživanje i počne eksploataciju metala.

Zbog namještaljki tužiće Vladu i EU

Konzorcijum Haider extrem energy (HEE) traži od Vlade da mu omogući da završi male hidroelektrane (mHE) na rijekama Bistrica i Bjelojevićka, u suprotnom će pravdu tražiti i kod sudova EU.

Duguje i kupac Miločerskog parka

Na novoj listi Poreske uprave najveći poreski dužnik je i dalje pljevaljski Rudnik uglja koji državi duguje 15,7 miliona eura od čega za doprinse zaposlenima 14,1 milion.

Dnevne novine

Sindikalci traže da svi radnici zadrže posao

Sindikalci Luke Bar zahtijevaće od investitora koji privatizuje to preduzeće da angažuje sve zaposlene, dogovoreno je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora lučkog sindikata.

Značajni potenicjali za investitore u CG

Crna Gora je politički i makroekonomski stabilna zemlja, sa značajnim potencijalom za strane investicije u sektorima energetike, turizma, saobraćajne infrastrukture i prerađivačke industrije, ocijenio je savjetnik predsjednika Vlade Vojin Vlahović.

Imovina mljekare Nika na prodaji za 674.000 eura

Stečajna uprava nikšićke mljekare Nika juče je raspisala deveti oglas za prodaju imovine tog preduzeća po ukupnoj početnoj cijeni od 674.000 eura. To je za 130.000 eura niža cijena u odnosu na prethodnu.

Dan

Savirisu ne daju dozvolu za gradnju

Ministarstvo održivog razvoja odbilo je da Luštici divelopment izda građevinsku dozvolu za izgradnju stambenih objekta MVZ i MV4 u turističkom naselju Luštica bej, zbog, kako su naveli, formalnih nedostataka.

Konferencija o ekonomiji

Privredna komora organizuje konferenciju o ekonomiji Montenegro 2016. pod nazivom “Razvojne perspektIve Zapadnog Balkana. Konferencija će se održati 27. i 28. oktobra 2016. godine u hotelu Splendid, u Budvi.

Ostaje isti odbor direktora

Vlada je predložila akcionarima Elektroprivrede da obnove mandate dosadašnjeim predstavnicima izvršne vlasti u tom tijelu.

Dioničari traže 4,8 miliona

Iz Udruženja manjinskih akcionara nikšićkog HTP Onogošt nedavno su se ponovo obratili Specijalnom državnom tužilaštvu i Tužilačkom savjetu zahtjevom da se, kako kažu, napokon postupi po njihovoj inicijativi. Inicijativa se odnosi na ispitivanje krivične odgovornosti bivše i sadašnje stečajne uprave firme i više lica iz preduzeća i Privrednog suda.

Pobjeda

Ministarstva finansija, rada i zdravlja nijesu ispunila nijednu obavezu

Program rada Vlade za tri kvartala ostvarenje sa 80,9 odsto, a samo za treći kvartal 66,7 odsto. Na jučerašnjoj sjednici Vlade zavidnim je ocijenjen rezultat u sva tri kvartala “posebno imajući u vidu da je ostvaren u okolnostima održavanja parlamentarnih izbora. U trećem kvartalu tri ministarstva nijesu ispunila nijednu obavezu.

Ministarstvo odobrilo rušenje zaštićenog hotela

Tivatska arhitektica Marija Nikolić tvrdi daje Uprava za zaštitu kulturnih dobara prije dvije godine prihvatila njenu inicijativu da se tivatski hotel ,,Mimoza, koji je upravo srušen, proglasi za spomenik arhitekture 20. vijeka. Nikolić je naglasila da je hotel ,,Mimoza imao veliki istorijski, kulturni, urbanistički i arhitektonski značaj za Tivat.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *