EU ne razmatra nove sankcije protiv Rusije zbog Sirije

Dodajte komentar

Visoka predstavnica EU-a za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federica Mogherini izjavila je da Vijeće za spoljne poslove EU-a, koje se u ponedjeljak sastalo u Luxembourgu, neće razgovarati o sankcijama protiv Rusije zbog njene uloge u Siriji, ali da su moguće dalje mjere protiv sirijskog režima.

Nijedna zemlja članica nije predložila sankcije protiv Rusije. Mi već imamo sankcije protiv sirijskog režima i razgovara se i o mogućnosti njihova proširenja“, rekla je Mogherini po dolasku na sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica EU-a.

Sjedinjene Države i Velika Britanija su upozorile da zapadni saveznici razmatraju ekonomske sankcije protiv Sirije i Rusije zbog opsade grada Alepa.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Johnson je rekao da su događaji u Alepu sramota za čovječanstvo i da bi Evropska unija morala da se usredsredi na to kako zadržati pritisak na Siriju i Rusiju.

Njemački ministar spoljnizh poslova Frank-Walter Steinmeier izrazio je sumnju u učinkovitost novih sankcija protiv Rusije, ističući da se treba koncentrisati na to da se Alepu dostavi humanitarna pomoć.

U ovom trenutku ne vidim kako bi sankcije mogle doprinijrti poboljšanju situacije za civilno stanovništvo“, rekao je Steinmeier.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *