Slučaj Zavala: Tužilac jedno, vještak drugo

Dodajte komentar

Pred Apelacionim sudomjučeje pročitan nalaz vještaka građevinske struke okrivljenim u slučaju Zavala, koji su u ponovljenom postupku osuđeni na ukupno 30 i po godina zatvora, piše Pobjeda.

Vještak Predrag Hajduković kazao je da je ulica od magistrale do rta Zavala, označena kao ,,saobraćajnica 1“, izgrađena za postrojenje za desalinizaciju morske vode Osmoza i da predstavlja dio troškova koje je imala firma “Zavala invest”.

Nalazu vještaka, kako navodi Pobjeda, prigovorio je tužilac Veselin Vučković, dodajući da je u suprotnosti sa činjenicama, te i da je protivurječan.

Vještak Hajduković ostao je pri nalazu, ističući da račun za radove od 30. oktobra 2008. prema “Zavali” od “Montere Montenegro” iznosi 1.788.962,44 eura“.

U ovom postupku, Komisija za procjenu izvedenih radova na objektu za desalinizaciju morske vode sa pratećom infrastrukturom, je konstatovala u svom izvještaju od 13. 10. 2008. da nijesu izvedeni svi radovi, odnosno da je neophodno izvršiti pripremu terena i postavljanje završnog sloja na saobraćajnici i platoima -piše u nalazu.

Kako je pojasnio Hajduković, na rtu Zavala postoje tri saobraćajnice, i to ,,saobraćajnica 1“, koja je glavna i vodi do Osmoze, a ostale dvije su niže

i vode prema vilama za turistički kompleks.

Vještak je juče pročitao ugovor zaključen 11. juna 2007. godine između opštine Budva i JP Vodovod i kanalizacija sa jedne, kao kupca, i Montenegro Osmoze kao prodavca sa druge strane.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *