Lazović: Konjević ponovo “neupućen“

Dodajte komentar

Nakon što je potpredsjednik SDP-a Raško Konjević pozvao Vujicu Lazovića da objavi i skine oznaku tajnosti sa izvještaja o rezultatima međunarodnog javnog tendera za valorizaciju lokaliteta “Buljarica”, reagovao je Lazović koji tvrdi da je Konjević neupućen i da zarad partijskih interesa namjerno izvrće činjenice i manipuliše građanima.

Razlozi su jasni. To čini jer je procijenio možda isplativim. Naime, Konjevićeva partija polako nestaje sa političke scene, pa dodatnim trzajima traži slamku spasa. Neće je naći! Treba reći da su njegove tvrdnje o realizaciji projekta Buljarica u najmanjem neutemeljene. Podsjetiću javnost da je Konjevića, prije dva dana, u vezi sa ovim projektom demantovao Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte“, saopštio je Lazović.

Zbog crnogorske javnosti Lazović naglašava da je zahtjev za skidanje sstepena tajnosti za ovaj lokalitet usmjere ka pogrešnoj adresi.

Rješenje o određivanju stepena tajnosti podataka za ovaj lokalitet donešeno je 31.jula 2014.godine, a potpisano je od strane tadašnjeg sekretara Savjeta, a ne mene kao zamjenika predsjednika Savjeta, zato zahtjev o skidanju stepena tajnosti usmjeren je ka pogrešnoj adresi. Međutim, i ovog puta gospodin Konjević je „neupućen“ pa „nema“ informaciju da je neko ko je posjedovao kompletan materijal isti dostavio medijima koji je objavljen. Zanimljivo ko li je to bio! Toliko o povjerljivosti i tajnosti na koju se poziva! Takođe, da je bilo ko želio da krije podatke i priloge iz Izvještaja ne bi proslijedio svim članovima Savjeta Predlog Tenderske komisije sa svim prilozima i predlogom zaključaka, i to u štampanom obliku uključujući i gospodina Konjevića, koji je materijal dobio medju prvima, upravo iz razloga da bi imao vremena da se kvalitetno upozna sa njim, a ne da ga koristi za jeftine političke poene računajući da će tako poboljšati rejting svoje partije“, dodaje on.

Istovremeno, Lazović ovim informiše crnogorsku javnost, o onome što , kako tvrdi Konjević dobro zna, da u skladu sa utvrđenom procedurom, zamjenik predsjednika Savjeta potpisuje sve izvještaje Savjeta.

To čini kada tenderska komisija ili resorna ministarstva dobiju saglasnost Savjeta za predlog zaključaka. To, najednostavnije rečeno, nije slučaj sa materijalom za Buljaricu. Kao što je javnost već upoznata ovaj material, kao i sva akta u vezi sa njim, je povučen iz procedure“, kazao je on.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *