Konjević o Buljarici: Lazović da skine oznaku tajnosti poverljivo

Dodajte komentar

Ministar finansija u Vladi Crne Gore i potpredsjednik SDP-a Raško Konjević pozvao je Vujicu Lazovića, potpisnika zaključaka pripremljenih za sjednicu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, da objavi Izvještaj o rezultatima međunarodnog javnog tendera za valorizaciju lokaliteta “Buljarica” sa prilozima – označen stepenom tajnosti poverljivo koji je Savjetu dostavila Tenderska komisija.

Takođe, javno ga pozivam da svim građanima stavi na uvid i zaključke čiji je on potpisnik koji su takođe označeni stepenom tajnosti poverljivo koji su dostavljeni članovima Savjeta elektronskim putem da se o njima bez mogućnosti dijaloga i postavljanja pitanja izjasne“, kazao je Konjević.

On smatra neodgovornim ponašanjem praksu da se o imovini svih građana, “miliona kvadratnih metara na pjeni od mora, vrijednoj stotine miliona eura odlučuje elektronskim putem bez dijaloga i mogućnosti da javnost ima uvid u procedure u svim fazama postupka”.

Nezabilježena je praksa da se imovina građana prodaje u ovakvoj proceduri kompaniji koja je registrovana na offshore destinaciji bez mogućnosti da stručna javnost i građani budu informisani o tome“, kazao je Konjević.

Kako je naglasio, građani biraju javne funkcionere da njihovom imovinom upravljaju na odgovoran način u javnom interesu, a ne da je prodaju u procedurama koje su označene stepenom poverljivo.

Ne znam zašto se to krije od građana. Bez želje da polemišem sa saopštenjima neimenovanog službenika savjeta i tenderske komisije, dovoljno je da potpisnik zaključaka Vujica Lazović skine oznaku tajnosti poverljivo, pa neka građani vide ko je u pravu i kako se imovina prodaje, za koliko novca i kome. Ne tražim valjda puno – samo da se materijal objavi i upoznaju gradjani jer se prodaje njihova imovina kompanijama sa egzotičnih ostrva poznatijih u javnosti kao offshore destinacije. Ne znam šta može biti poverljivo u postupku prodaje imovine svih građana“, kazao je Konjević.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *