Pregled štampe za 4. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Raste broj nezapaposlenih

U Crnoj Gori je, prema podacima Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), ove sedmice 42.420 nezaposlenih, 1,3 odsto više nego prošle.

Putujući program iznenađenja Telekoma

Crnogorski Telekom tokom prethodne sedmice organizovao je putujući program iznenađenja, povodom desetogodišnjice “T” brenda u Crnoj Gori. Korisnici koji su proteklih dana posjetili poslovnice od Herceg Novog do Bijelog Polja, bili su u mogućnosti da zavrte Točak sreće i osvoje neku od zanimljivih nagrada.

Istraživanje nafte ne ugrožava biodiverzitet

Vlasnik hrvatske kompanije Krosko, koja je do sada uradila čak 70 naftnih bušotina na Jadranu, Dragutin Domitrović, demantovao je ocjene ekologa i nevladinih organizacija da će Crna Gora istraživanjem nafte i gasa u moru potpisati smrtnu ekološku presudu morskom biodiverzitetu.

Dan

Otvoren hotel Hilton

Pred više od hiljadu zvanica hotel Hilton Crna Gora otvoren je sinoć u Podgorici. Premijer Crne Gore Milo Đukanović simbolično je obilježio otvaranje hotela presijecanjem vrpce. On je kazao da je otvaranje hotela Hilton produžilo turističku sezonu, ali i svrstalo Crnu Goru u rang sa elitnim turističkim destinacijama.

Investitora čekaju sedam godina

Ni najveći pesimisti nijesu očekivali da ni nakon sedam godina neće početi gradnja milionskog turističkog kompleksa na Plavim horizontima. Iako je trebalo da se do kraja avgusta katarska kompanija Katari dijar izjasni o gradnji na Plavim horizontima, to se još nije dogodilo.

 

Zbog 220 hiljada najavljuju štrajk pred Vladom

Kooperanti mljekare Nika, njih 350, kojima se duguje oko 220.000 eura za mlijeko koje su isporučili tom preduzeću, na jučerašnjem zboru koji je održan ispred kapija preduzeća odlučili su da sačekaju do četvrtka na isplatu svojih potraživanja.

Vijesti

Na Jazu postavljanje dijela podmorskog kabla

Dio energetskog kabla koji treba da poveže Crnu Goru i Italiju, biće položen danas na Jazu. Kopneni dio kabla sa crnogorske strane dužine je oko šest kilometara, dok je sa italijanske strane, iz Peskare, već položeno 136 kilometara. Ukupna dužina kabla biće oko 440 kilometara.

Imali više od 400 hiljada noćenja

Hotelska. grupa Budvanska rivijera ostvarila je oko 424 hiljade noćenja i time, kako je saopšteno, u devetomjesečnom presjeku ostvarila povećanje prometa od skoro pet odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Novi tender ili počinju štrajk

Radnici i povjerioci nekadašnjeg giganta, b j elopolj skog Vunka, održali su juče zbor u krugu fabrike zbog neisplaćenih potraživanja koja nijesu dobili ni poslije devet godina. Predsjednik zbora radnika povjerilaca Desimir Minić kazao je da oko 330 radnika traži da Opština što prije napravi parcelizaciju i sazove vanrednu skupštinu da bi se raspisao tender.

Kriju stvarno stanje u firmi

Dugogodišnji ruko vodioci Pošte kriju se iza menadžmenta, prikrivajući činjenice o stvarnom stanju u tom državnom preduzeću, ocijenio je član bor da direktora Stojan Sjekloća (Demos).

Pobjeda

Prvi let iz Dubaija

Prvim čarter letom kompanije Flaj Dubai na liniji Dubai Tivatjuče je stigla delegacija privrednika i novinara iz nekoliko zemalja Bliskog istoka.

Danas počinje polaganje kabla na našoj teritoriji

Na sjevernoj zoni rta Ponta, u blizini plaže Jaz, danas će početi polaganje energetskog kabla koji treba da poveže Crnu Goru i Italiju. Najavljeno je da će svečanosti prisustvovati premijer Milo Đukanović i glavni izvršni direktor italijanske Terne Mateo del Fante.

Crna lista duža za 90 kompanija

Centralna banka je juče objavila novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 15.211 kompanija ili 90 više nego na prethodnom. Među novoblokiranim prednjači kompanija Sonuba Montenegro iz Podgorice sa čak 14,5 miliona eura.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *