Pregled štampe za 29. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Privrednici traže ponovno uvođenje avio linije do Niša

Privrednici Crne Gore i niskog regiona zatražili su na poslovnom forumu u Podgorici ponovno uvođenje avio linije Podgorica-Niš-Podgorica, koja će, kako su ocijenili, doprinijeti unapređenju ukupne ekonomske saradnje, naročito u turizmu.

Kina nije nedostižno tržište za Crnu Goru

Crna Gora ima veliki potencijal da uspješno proda turistički proizvod na tržištu Kine, a osim prirodnih ljepota, gostoljubivosti i zdrave hrane jedan od glavnih aduta joj je bezbjednost, kazala je predsjednica kineskog instituta za istraživanje turističkih tržišta sa sjedištem u Berlinu Mindžuan Deng Vestfal, nakon susreta sa predsjednikom Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarkom Radulovićem u Beogradu.

Uvešćemo poresku policiju i uspostaviti fiskalnu odgovornost

Donošenje zakona o fiskalnoj odgovornosti, kojim bi se uredila fiskalna pravila u dijelu javnog duga, budžetskog deficita, javne potrošnje i prihoda, i uvođenje poreske policije, neke su od najznačajnijih ekonomskih mjera koje će preduzeti Demokratska Crna Gora, ukoliko poslije 16. oktobra bude na vlasti, kazala je Dnevnim novinama Zdenka Popović, potpredsjednica i kandidat te partije za poslanika.

Dan

Radonjić neće na sjednicu

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Sreten Radonjić drugi put je odbio da dođe na sjednicu skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na kojoj je trebalo da obrazloži Nacrt budžeta Agencije za narednu godinu.

Mank i partneri dobili 210 miliona

Luksuzno turističko naselje i marina za megajahte Porto IMontenegro u Tivtu, vlasnika je, kako saznaju Vijesti, promijenilo za samo 210 miliona eura iako su se u javnosti pominjali iznosi i do 800 miliona.

Potpisuju ugovor o gradnji drugog bloka TE Pljevlja

Predstavnici Elektroprivrede (EPCG) i češke kompanije Škoda Praha potpisaće danas u Pljevljima ugovor o izgradnji drugog bloka Termoelektrane.

Pobjeda

Traže dozvole za pet malih HE

Andrijevičko preduzeće “Small hydro power plant Mojanska” uputilo je zahtjeve za dobijanje građevinskih dozvola za gradnju pet malih hidroelektrana (mHE) na vodotocima Kutske i Mojanske rijeke. Osnivači tog preduzeća su firme čiji su osnivači crnogorski biznismeni Oleg Obradović, Ranko Ubović i Slobodan Popović.

Novom ministru finansija neće biti lako da steže kaiš

Ko god bude ministar finansija u novoj vladi imaće težak zadatak, jer je finansijska konsolidacija neophodna i bez mjera stabilizacije, koliko god one bile bolne, neće se moći kazali su Pobjedi ekonomski analitičari komentarišući ocjene Svjetske banke da se mora preduzeti ozbiljna fiskalna konsolidacija, jer javni dug može dostići 82,6 odsto.

Penzioneri KAP-a danas predaju zahtjev Delegaciji EU

Penzioneri KAP-a predaće danas zahtjev Delegaciji EU u Crnoj Gori da im pomogne da naplate otpremnine. U zahtjevu od predstavnika EU tražimo da razgovaraju sa premijerom Milom Đukanovićem da se realizuje zakon koji nam omogućava isplatu otpremnina rekao je Pobjedi predstavnik penzionera Nikola Raković.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *