Porto Montenegro daje četiri stipendije od 50.000 eura

Dodajte komentar

Porto Montenegro iz Tivta ove godine dodjeljuje četiri stipendije u vrijednosti od 50.000 eura za mlade buduće nautičare iz Crne Gore koji će programom obuke Royal Yachting asocijacije (RYA) imati priliku da steknu teorijske i praktične vještine koje će ih na najbolji način kvalifikovati za rad na superjahtama u Crnoj Gori, ali i na međunarodnom tržištu rada.

Program je osmišljen kao intenzivna šestomjesečna obuka, od koje je jedan dio definisan kroz sticanje teorijskog nautičkog znanja, a drugi kreiran kroz dinamična praktična iskustva na superjahtama u internacionalnom okruženju u Porto Montenegru. Trening partner programa je i kompanija 42° North čiji će instruktori sa kandidatima prolaziti kroz kompletno iskustvo na superjahtama, gdje će dobiti instrukcije i povratne informacije od najboljih svjetskih nautičara, kapetana, prvih oficira, inženjera, pa do mornara i stjuarta na brodovima.

Obuka će, osim najbitnijeg nautičkog segmenta, podrazumijevati i segment koji se odnosi na kvalitet pružanja usluge u objektima sa pet zvjezdica – od konsijerža na jahti, održavanja, do samih ugostiteljskih elemenata, koji će se raditi po HEC (Hospitality Education) standardima. igurnost i svijest je bitan dio rada na bilo kojem brodu.

Ovaj kurs ne samo da će obezbjediti posjedovanje priznatog internacionalnog sertifikata RYA, već će po svojoj misiji, mladim ljudima omogućtii najbitnij prelaz između formalnog obrazovanja do šanse za prvi posao, koji je značajna smjernica u građenju nautičke karijere. Osim RYA-e i praktičnog osposobljavanja, svi kandidati će završiti i četiri osnovna modula koji se odnose na bezbjednost na brodu, i to u Pomorskom trening centru Azalea u Bijeloj, koji je partner na ovom projektu. Ovo su osnovni pravno-obavezujući sertifikati, neophodni za rad na svim plovilima. Sa položenim ispitima i dobijenim sertifikatima, budući nautičari će imati kompletno teorijsko znanje i praktične vještine za početak karijere.

Rok za prijavu na konkurs je 15. oktobar 2016. godine, a konkursu za stipendiju mogu pristupiti svi kandidati iz Crne Gore koji imaju između do 25 godina, završenu četvorogodišnju srednju školu, i govore engleski jezik. Obuka u Porto Montenegru počinje već 1. novembra.

Za više informacija o samoj stipendiji, aplikacionoj formi i daljiim koracima, zainteresovani kandidati treba da posjete oficijalnu web stranicu Porto Montenegra, ili pošalju upit na e-mail adresu [email protected].

AntenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *