Održana konferencija „Mobilnost u Finansijskom sektoru budućnosti“

Dodajte komentar

U Hotelu Best Western Premier u Podgorici 29. septembra 2016. održana je ABBA MONTENEGRO Konferencija za predstavnike finansijskih institucija „Mobilnost u Finansijskom sektoru budućnosti“ na kojoj su učestvovali predstavnici 10 banaka iz Crne Gore.

Nakon uvodnog dijela na kojemu je o saradnji s ABBA-om govorio izvršni direktor ZAPAD Banke AD Podgorica i član Supervisory Boarda PJSC BANK VOSTOK iz Odesse (Ukrajina), gospodin Dmitriy Likhota, uslijedila je tema „Evolucija Core-banking rješenja“ u kojoj je savjetnik Uprave ABBA d.o.o. Karlo Kosina iznio zanimljiva stajališta o budućnosti ovih sistema, te najavio smjer kojim ide ABBA.

Posebno zanimanje učesnika izazvala je premijera novog ABBA mobilnog bankarstva za iOS (iPhone) i Android uređaje. oTmBanking je u Podgorici doživio svoju premijeru, a plod je saradnje ABBA d.o.o. i GAUSS d.o.o. (Osijek, HR), te će na svjetskom tržištu uskoro biti dostupno pod ABBA brendom i sa svim bezbjednosnim elementima i postavkama koji su standard u svjetskim rješenjima za finansijski sektor. Učesnici su se mogli na živom primjeru uvjeriti da će to biti najfunkcionalniji takav proizvod u SEE regiji, koji donosi brojne inovacije u mobilno bankarstvo.

Uz savjetnika Kosinu oTmBanking su predstavili i direktor GAUSS d.o.o. Ivan Lozančić i direktor ABBA MONTENEGRO d.o.o. Ivica Hasanec, a nakon pauze je pokazan i ABBA@NetBanking® – 24/7 Internet bankarstvo koje je takođe jedno od najfunkcionalnijih takve vrste u regiji.

ABBA Model održavanja NovoDoba® LegislativeChangesFlat bio je posljednja tema konferencije, a o njemu je govorio koordinator strateških partnera ABBA d.o.o. Eduard Rupčić. S pitanjima i odgovorima završila je i prva ABBA konferencija u Crnoj Gori, a organizator je najavio novu već sljedeće godine, za kada priprema brojne novine i inovacije.

ABBA partner na konferenciji u Podgorici bio je GAUSS d.o.o. iz Osijeka s kojim ABBA zajedno raspolaže s više od 100 stručnjaka koji su sposobni uspješno odraditi i najkompleksnije poslove.

Medijski pokrovitelj ABBA MONTENEGRO konferencije „Mobilnost u Finansijskom sektoru budućnosti“ bio je vodeći crnogorski finansijski portal Bankar.me.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *