Prizren biznis forum: Editi Dautović nagrada za doprinos razvoju preduzetništva

Dodajte komentar

Predsjednik Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović je i ove godine dobila nagradu za doprinos razvoju preduzetništva na području Balkana na Prizren Biznis Forumu 2016.

Ona je kazala da biznis i preduzetništvo prave mostove saradnje, kako sa lokalnim zajednicama, tako i sa vladama, i da je razvoj preduzetništva veoma važan za razvoj svake države.

To dokazuje i učešće i otvaranje ovako značajnog foruma u Prizrenu”, navela je Dautović u saopštenju.

Ona je kazala da je to mnogo puta kroz istoriju potvrđeno.

Privrednici se rukovode interesima i profitom, traže nova tržišta za širenje i razvoj svojih kompanija. Mislim da su privrednici i preduzetnice Crne Gore ostvarili odličnu saradnju sa privredicima ostalih zemalja kroz B2B susrete, sajmovsku postavku firmi sa Kosova i panel diskusije i smatram da u budućnosti možemo očekivati odličnu privrednu saradnju sa zemljama koje su učestvovale na forumu“, rekla je Dautović.

Prizren Biznis Forum 2016 trajao je od četvrtka do nedjelje.

Na Forumu je otvorena mogućnost saradnje u buduće da Prizren Biznis Forum organizuje B2B sastanke u Crnu Goru, što bi bilo od velikog značaja da ugostimo delegaciju privrednika Turske, Engleske, Mađarska, Njemačke, Češke, Italije, Grčke, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine (BiH)”, ocijenila je Dautović.

Cilj posjete Forumu, kako je saopšteno, bio je, pored uspostavljanja što boljih odnosa dvije zemlje, i unaprijeđenje razvoja biznisa sa akcentom na podsticaj ženskog preduzetništva zajedničkim regionalnim djelovanjem, ekonomsko osnaživanje žena, razvoj ruralnog turizma i regionalnog turizma Kosova i Crne Gore, kroz umrežavanje, B2B susrete i ugovaranje konkretnih poslova za razvoj biznisa partnerskih organizacija.

Forum je bio u funkciji afirmacije regionalne saradnje i zajedničkog predstavljanja potencijala jugoistočne Evrope uticajnim političkim i biznis liderima, a forumu su prisustvovale brojne delegacije. Na ovogodišnjoj konferenciji su predstavljeni projekti iz oblasti energetike, turizma, infrastrukture i nekretnina”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici lokalne uprave Prizrena, predsjednik Opštine Prizren, Ramadan Muja primili su delegaciju privrednika Turske, Engleske, Mađarska, Njemačke, Češke, Italije, Grčke, Makedonije, Albanije, Crne Gore, BiH, gdje su imali prilike da razmijene iskustva i pokušaju zajednički da dođu do rješenja za dosta važnih pitanja među kojima je naročito posvećena pažnja predlogu ukidanja Viznog rezima BiH sa Kosovom i uspostavljanju što bolje privredne saradnje sa ostalim zemljama.

Predstavnici Glavnog grada su podržali inicijativu Prizren Biznis Forum 2016, tako što su i ove godine omogućili da 20 preduzetnica posjeti Forum, sa željom i namjerom da naša preduzeća šire tržišta i jačaju svoje poslove i da kroz ovaj forum pokušaju da se umreže sa ostalim privrednicima na regionalnom nivou”, kazali su iz Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Delegaciju privrednika iz Turske je u nedjelju u Baru dočekao gradonačelnik Bara, Zoran Srzentić u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Delegacija je posjetila određeni broj organizacija i preduzeća, gdje su imali priliku da se upoznaju sa našim privrednicima i njihovim načinom rada. Jednodnevna posjeta je takođe imala za cilj i promociju turističkih ljepota naše zemlje, kao i uspostavljanje čvršće saradnje i proširenje naše turističke ponude u Turskoj”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *