Godišnji prihodi od Mamule oko 860.000 eura

Dodajte komentar

Prihodi države od projekta Mamula bi u prvoj deceniji trebalo da iznose 8,6 miliona, što zajedno sa visinom investicije oko 24 miliona eura, kazala je pomoćnica ministra turizma Olivera Brajović.

Samo od poreza i doprinosa prihod države i opštine će biti oko 7,5 miliona u prvih deset godina. U istom periodu prihodovaće se 1,1 milion po osnovu fiksne i varijabilne zakupnine“, izjavila je Brajović za Turistički bilten Ministarstva turizma.

U fazi izgradnje, kako je kazala, biće angažovano 200 radnika.

U fazi rada hotelskog kompleksa će direktno biti zaposleno između 75 i 110 radnika, a indirektno će biti stvorena mogućnbst za oko 40 radnih mjesta“, precizirala je Brajović.

Cijeli projekat, kako je objasnila, baziran je na principima očuvanja i omogućiće da se lokalitet sa tvrđavom Mamula zaštiti od daljeg propadanja.

Projektom je planiran hotel sa 23 sobe za goste i jednom sobom koja će biti spomen-soba muzejskog karaktera“, kazala je ona.

Ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula dato je firmi Oraskom divelopment pod zakup na 49 godina. Prema tom ugovoru Oraskom, čiji je vlasnik Samih Saviris, investiraće 15 miliona. Isti investitor realizuje projekat Luštica bej u opštini Tivat.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *