Ovo je najskuplja jahta ikad napravljena: Cijena? Milijardu dolara! (video)

Dodajte komentar

Ova luksuzna jahta može primiti do 16 gostiju, dobila je i titulu najskuplje jahte na svijetu, a mnogi za nju kažu da je “enklava za milijardere”.

Monaco je poznat kao jedna od najluksuznijih država na svijetu, a tačno ovu misao imao je dizajner koji je svijetu predstavio tzv. Mini Monaco – milijardu dolara vrijednu jahtu.

Britanski dizajner pretočio je ulice Monaca i poznate građevine Monte Carla na luksuznu jahtu. Na jahti dugačkoj 152 metra nalaze se čak i slavni kasino u Monte Carlu, Hotel de Paris, Cafe de Paris, Loews Hotel, kao i teniski tereni te bazeni.

Plutajući Monte Carlo ima čak i pristanište za manje jahte ako vlasnik odluči pozvati društvo ili želi provesti veče na kopnu. Najneobičniji dio ove jahte zasigurno je karting staza koja se proteže preko cijele jahte.

Direktor kompanije koja je dizajnirala ovu jahtu kaže kako su željeli da stvore nešto neviđeno te su odlučili ulice Monaca preseliti na ovu luksuznu jahtu.

Ulice Monaca, kako je ova jahta dobila ime, može primiti do 16 gostiju te 70 članova posade. Gosti će biti smješteni u raskošne apartmane, a svaki apartman ima i svoju recepciju, balkon, spavaću sobu, kupaonicu i primaću sobu.

Vlasnik jahte uživaće u najluksuznijoj prostoriji na jahti – ogromnom apartmanu koji se proteže na 450 metara kvadratnih te ima tri sprata.

Tu si i prostori za roštiljanje, vodopadi, kafići s pogledom na podvodni svijet, jacuzziji pa čak i mala podmornica.

Jahta je zasad u fazi izgradnje, a još nema informacija o potencijalnom kupcu. No, sigurno je da je ‘Ulice Monaca’ najskuplja jahta na svijetu.

https://www.youtube.com/watch?v=VgN-6wMG4j0

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *