Radak-Kukavičić: Hilton će privući nova ciljna tržišta u Crnu Goru

Dodajte komentar
Dolaskom prestižnog hotelskog brenda Hilton, Crna Gora je dobila nov kvalitet hotelske ponude i ovim hotelom ćemo sasvim sigurno privući i nova ciljna tržišta, kazala je za Dnevne novine direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić.

Hotelski i slični smještajni kapaciteti čine okosnicu turističke privrede i upravo hoteli ostvaruju najviši prihod po gostu i danu, angažuju veći broj zaposlenih po sobi, što nameće potrebu za izgradnju hotelskih kapacitea više katogerije (4 i 5 zvjezdica), što jeste jedan od ciljeva definisanih strategijom razvoja turizma. Dolaskom ovog prestižnog hotelskog brenda Crna Gora je je dobila nov kvalitet hotelske ponude i ovim hotelom ćemo sasvim sigurno privući i nova ciljna tržišta, jer posjetioci imaju tendenciju da rezervišu brendirane hotele sa kojima su već upoznati. Ovaj međunarodni hotelski lanac obezbijediće kvalitet usluga u skladu sa međunarodnim standardima. Pored toga, ne treba zanemariti i otvaranje novih mjesta za zapošljavanje, pa se mladim ljudima pruža šansa za dalji razvoj i poslovni napredak”, rekla je Radak-Kukavičić za DN govoreći o benifitima dolaska Hiltona u Crnu Goru.

Jedan od preduslova za uspostavljanje “cjelogodišnjeg turizma”, kako ističe, jeste postajanje hotela koji raspolažu kvalitetnim kapacitetima i ispunjavaju potrebe turista tokom različitih godišnjih doba i potreba raznih ciljnih grupa.

Upravo Hilton sa svojim konferencijskih kapacitetima može na kvalitetan način doprinijeti daljem razvoju MICE turizma”, navela je Radak-Kukavičić.

Ona je istakla da su u proteklom periodu poznati svjetski brendovi prepoznali Crnu Goru kao povoljnu investicionu i turističku destinaciju (‘Aman’, ‘Regent’ ‘Hilton’, ‘Best Western'…), a u toku je realizacija velikih investicionih projekata u okviru kojih će biti takođe poznati svjetski brendovi: ‘One and Only’, ‘For seasons’, ‘Starwood hotels & resorts’, ‘Sheraton hotels & resorts’, ‘Chedi'….

Na obali je otvoren ili je u izgradnji veliki broj novih kapaciteta koji ispunjavaju uslove visoko zahtjevnih gostiju. Naravno i dalje postoji potreba za postojanjem više kapaciteta u hotelskom smještaju kako u priobalju tako i u zaleđu i planinskom regionu te je samim tim potrebno i dalje intenzivno raditi na privlačenju investitora koji će ulagati u razvoj hotelskih kapaciteta. Investicije kao što su ‘Aman Sveti Stefan’ sa ponudom za najzahtjevnije turiste, ‘Portonovi’, kompleks od pola milijarde eura i prvo ‘One & Only’ ljetovalište u Evropi, ‘Porto Montenegro’, luksuzna marina u Tivtu koja pozicionira Crnu Goru kao vodeću jahting destinaciju na evropskoj obali, zatim ‘Luštica Bay’, turističko naselje dizajnirano da bude dom onih koji vole aktivan i zdrav način života na Jadranskoj obali i brojne druge pozicioniraju Crnu Goru na svjetskoj turističkoj mapi kao destinaciju sa visokokvalitetnom ponudom”, poručila je Radak-Kukavičić.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *