BiH: Investitor iz Dubaija investira u superluksuzni resort

Dodajte komentar

Izgradnja prvog Integrisanog turističkog grada u Bosni i Hercegovini, “Buroj Ozone“,  na Prečkom polju počela je juče svečanim polaganjem kamena temeljca.

Ukupna vrijednost investicije je 4,5 milijarde KM, a realizovaće je Buroj International Group čiji je predsjednik Ismail Ahmed

Turistički grad “Buroj Ozone” biće izgrađen na površini od 137 hektara na lokalitetu Sportsko-rekreacionog centra Bjelašnica – Donja Grkarica – Prečko polje – Kolijevka. Biće sagrađeno više od 1.000 luksuznih vila s bazenima, hotelski kompleks s kongresnim centrom koji ce brojati više od 75 hotela, trgovinski centar na milion kvadratnih metara, žičara do Bjelašnice duga 6.500 metara najsavremeniji sportski i medicinski centri.

Radi se o dosad najvećoj pojedinačnoj stranoj investiciji u BiH, a predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić je izrazio nadu da će domaće kompanije uspješno realizovati ovaj značajan projekat.

Mesić je, pak, ocijenio da je Ismail Ahmed dobro procijenio investiciju u BiH, odnosno napravio dobar odabir.

Predsjednik Buroj Ozona Ismail Ahmed naglasio je da ovim cijelom svijetu pokazano da je BiH sigurno mjesto za investicije.

Ulažemo milijarde u projekt, a nikad ne bismo došli ovdje da ovo nije sigurna investicija – poručio je.

Istaknuto je da će na izgradnji raditi domaće kompanije, a kraj radova je planiran za period između 2020. i 2025. godine.

Načelnik Berilo je naveo da će cijene biti prilagođene svima, a građani i turisti iz cijelog svijeta moći će uživati u sadržajima koje će biti namijenjeni samo njima.

Biznis.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *