Poreska uprava će izdavati potvrde sa podacima o registraciji

Dodajte komentar
Poreska uprava

Izvodi, odnosno potvrde sa podacima o registrovanom preduzeću iz Centralnog registra privrednih subjekata CRPS od danas će se izdavati u područnim jedinicama Poreske uprave PU.

U saopštenju objavljenom na sajtu PU navodi se da će obveznici iz Podgorice, Cetinja i Danilovgrada i dalje izvode preuzimati na adresi CRPS-a u Podgorici, dok će područna jedinica Nikšić biti nadležna za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, a budvanska za Budvu, Tivat i Kotor.

Područna jedinica Bar biće nadležna za barsku i ulcinjsku opštinu, hercegnovska za Opštinu Herceg Novi, područna jedinica Bijelo Polje za opštine Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin, a beranska za Berane, Andrijevicu, Rožaje, Plav, Gusinje i Petnjicu”, dodaje se u saopštenju.

Područna jedinica Pljevlja biće nadležna za Pljevlja i Žabljak.

Uz zahtjev za izdavanje izvoda, odnosno potvrde sa podacima o registrovanom privrednom subjektu iz CRPS-a potrebno je dostaviti dokaz o uplati administrativne takse u iznosu od pet eura na žiro-račun PU i punomoćje.

Zahtjev treba da sadrži naziv privrednog društva, matični, odnosno registarski broj, svrhu izdavanja izvoda i podatke o podnosiocu zahtjeva. Punomoćje nije potrebno u slučaju da zahtjev podnosi osnivač, izvršni direktor ili osoba ovlašćena za zastupanje društva“, zaključuje se u saopštenju PU.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *