Posjetite dvodnevni NLP Basic trening u Podgorici

Dodajte komentar

Prva specijalizovana organizacija u Crnoj Gori koja se bavi promovisanjem NLP-a, organizovanjem i izvođenjem različitih NLP edukacija, NLP Network, organizuje trening NLP-a u Podgorici.

Prvi nivo NLP profesionalne edukacije NLP Basic počinje 24/25. septembra u Podgorici i traje dva dana.

To je uvod u NLP i nakon toga polaznici mogu da očekuju da će uz pomoć konkretnih alata i tehnika, puno praktičnih vježbi, otkriti kako da primijene NLP u svom poslu, kako individualno tako i na nivou organizacije.

Za sve zainteresovane nakon NLP Basic treninga, već od 22.oktobra, slijedi napredni nivo NLP edukacije, NLP Business Pratitioner, koji je akreditovan kod Internacionalne NLP asocijacije i nakon čega će polaznici dobiti međunarodno važeće sertifikate.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti preko sajta www.nlpnetwork.me ili Fb strane: https://www.facebook.com/NLPNetwork/ Kao i na broj  telefona: 069 564 117

ana_danka

Osnivači NLP Network-a su NLP treneri: Danka Ćetković  i Aleksandra Anđelić  http://www.nlpnetwork.me/O-nama

Želite da znate kako da unaprijedite karijeru sa NLP-om? Pročitajte ovih 5 koraka.

1.Komunikacija je početak i kraj

Ma koliko da ste stručni u poslu kojim se bavite, ali ako imate teškoća da predstavite to što radite ili da nađete zajednički jezik, bilo sa kolegama, saradnicima, nadređenima, klijentima, vaše šanse za uspjeh i napredovanje u velikoj mjeri  se smanjuju. Zašto sa nekim ljudima možete jednostavno i lako da komunicirate dok sa nekima vrlo teško? Upravo NLP ili Neuro Lingvističko Programiranje trenutno jedna od vodećih, metodologija za lični i profesionalni razvoj, nastala 70-tih godina prošlog vijeka u Americi, daje odgovore na ta pitanja i uči nas kako da unaprijedimo svoje komunikacijske vještine.

NLP nam pomaže da naučimo  kako da prepoznamo različite komunikacione tipove i da naučimo kako da se usklađujujemo sa njima, u cilju uspostavljanja kvalitetnijih međuljuskih odnosa, a izbjegavanja konfliktinih i stresnih situacija. Takođe,  jasno, precizno i odgovorno iznošenje svojih stavova uz uvažavanje različitih stavova naših sagovorika, takođe, nas čini boljim komunikatorom.

2. Otvorenost za povratne informacije

Važno je da se u poslu držimo svojih ideja i idemo naprijed, međutim izuzetno je važno i da budemo otvoreni za povratne informacije, tj. za feedback na neka naša ponašanja, kojih najčešće i nismo svjesni, a koja nam nisu korisna. Ukoliko nismo svjesni da smo možda suviše direktni u iznošenju svojih stavova ili da možda ne dajemo jasne instrukcije svojim saradnicima i dobijemo ovakve povratne informacije od svojih kolega, saradnika, bilo bi nam izuzetno korisno da razmislimo o njima i da probamo da ih ispravimo ili unaprijedimo. Proučavajući NLP dobijamo čitav set alata, kako da naučimo da dajemo konstruktivne povratne informacije, ali i da ih primamo u cilju unapređenja sebe i svojih vještina.

3. Sloboda izbora i fleksibilnost

Da bismo mogli donijeti kvalitetnu odluku neophodno je da imamo najmanje tri ili četiri opcije, međutim, mi smo vrlo često ograničeni svojim uvjerenjima i ne vidimo koje sve mogućnosti imamo. Zato je neophodno da radimo na širenju svojih „mapa“ kako bismo jačali svoju fleksibilnost i postajali otvoreniji za drugačije ideje rješavanja raznih naših izazova.

4.Odgovornost

Da bismo bili uspješni ne samo u poslu, važno je da preuzmemo odgovornost za izbore koje pravimo, za ponašanje koje radimo, za ono što komuniciramo. Jedna je stvar da li želimo nešto da mijenjamo, da li smo zadovoljni sa tim ili ne, a potpuna druga stvar da smo svjesni da su to naši izbori kakvi god bili i da stanemo iza njih. Ukoliko želimo nešto da mijenjamo ili unaprijedimo, moramo prvo biti svjesni da je odgovornost na nama. Proučavajući NLP dobijamo čitav niz korisnin tehnika koje nam pomažu da preuzmemo odgovornost, ali i moć koja sa odgovornošću dolazi za svoje izbore i time povećamo svoje šanse za postizanje željenih ponašanja.

5. Plan uspjeha- ciljevi

Ako ne znaš kuda ideš, svi putevi su pogrešni.Možda su i pravi, ali ne znaš jer ne znaš kuda ideš. NLP se jako uspješno bavi modelovanjem uspješnih pojedinaca iz svih branši,a jedna od zajedničkih karakteristika svih uspješnih, jeste da su oni oduvijek znali šta žele. Oni su i prije nego što su postigli uspjeh, mogli da ga zamisle, da ga prožive kako da je već ostvaren, mogli su da ga osjete, vjerovali su u svoju viziju. Sa NLP tehnikama koje se uče na treninzima, možemo raditi na kreiranju svojih ciljeva, prema receptu uspješnih i ostvarenih pojedinaca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *