Apple vraća u SAD 215 milijardi dolara

Dodajte komentar

Sledeće godine Apple će u Sjedinjene Američke Države vratiti najveći dio novca koji drži u inostranstvu, a već je pripremio nekoliko milijardi dolara za neplaćeni porez.

U razgovoru za irsku televiziju RTE izvršni direktor Applea Tim Kuk je otkrio da je kompanija pripremila novac za neplaćene poreze kada vrati u matičnu državu 215 milijardi dolara koje sada drži u inostranstvu.

U ovom trenutku predviđam da će se repatrijacija dogoditi sljedeće godine“, izjavio je Kuk.

Rojters podsjeća kako je Kuk ranije govorio da povratak tog ogromnog iznosa zavisi od novog stanara Bijjele kuće i poreske reforme koja će sniziti stopu poreza na dobit koja trenutno iznosi 35 posto.

Ipak, nastup na irskoj televiziji prvi čovjek najvrjednije kompanije na svijetu iskoristio je za poruku vladi u Dablinu od koje traži da zauzme čvrst stav prema odluci Brisela.

Važno je da vlada stane čvrsto iza žalbe jer buduće investicije stvarno zavise od nivoa sigurnosti investiranja“, naglasio je Kuk.

Podsjećanja radi, Irska je najavila žalbu na prošlonedjeljnu odluku Evropske komisije prema kojoj Apple duguje irskom budžetu 13 milijardi eura poreza.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *