JetBlue: Istorijski let na Kubu

Dodajte komentar

Predstavnica američke avio kompanije JetBlue Žizel Kortes saopštila je da će 31. avgusta, posle pola vijeka, krenuti avion iz Fort Loderdejla u Majamiju za Santa Klaru na Kubi, a taj let nazvala je “istorijskim”.

“Ponosna sam što će JetBlue biti prva američka avio kompanija koja će se vratiti na to prelijepo ostrvo”, rekla je ona.

To će biti prvi regularni let od 1963. godine između Amerike i karipske države. Kortes je zahvalila kubanskim vlastima na saradnji u pripremi istorijskog leta, napominjući da je zadovoljna nivoom bezbjednosti kubanskih aerodroma.

“JetBlue” teži da postane najpopularnija američka kompanija za letove na Kubu, dodala je Kortes, navodeći da će od novembra ta kompanija povezati Fort Loderdejl i sa drugim kubanskim gradovima, kao što su Kamagvej, Olgin i Havana. Na Kubu će letjeti avion Erbas A320 sa 150 putničkih mjesta, a cijena karte u jednom pravcu iznosiće oko 99 dolara, uključujući i zdravstveno osiguranje.

Uspostavljanje avio linije između Kube i Sjedinjenih država jedno je od glavnih dostignuća u novoj etapi normalizacije odnosa dvije zemlje. Ministarstvo saobraćaja SAD-a odobrilo je 110 komercijalnih letova na Kubu, uključujući 20 letova u prijestonicu i 90 u druge gradove na karipskom ostrvu. Osim kompanije “JetBlue”, od septembra će avio transport sa Kubom obavljati i Silver Ervejz i Ameriken Erlajns.

Ekonomski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *