Dobit Sparkasse banke 13,4 miliona KM

Dodajte komentar

Sparkasse banka u prvoj polovini 2016. godine ostvarila je rast svih ključnih pokazatelja poslovanja i dobit od 13,4 miliona KM ili 35 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz te banke.

Navode da je za prvih šest mjeseci plasirano 275 miliona novih kredita, čime je postignut rast ukupnih kredita od pet odsto na iznos od 925 miliona KM, te je aktiva dostigla 1,2 milijarde KM.

Dugogodišnji trend rasta štednje građana u Sparkasse banci je nastavio i u prvoj polovini 2016. godini, te su ukupni depoziti s krajem juna iznosili više od 740 miliona KM.

Kapital banke je povećan za devet odsto, a što je u skladu s dugogodišnjom poslovnom strategijom ove banke da ostvarene dobiti usmjerava u jačanje kapitalne baze.

Direktor Sparkasse Bank Sanel Kusturica kaže da bi, sudeći po rezultatima poslovanja u prvoj polovini godine, 2016. mogla biti jedna od najuspješnijih godina poslovanja do sada.

„Svi indikatori poslovanja u prvoj polovini 2016. godine, od kreditnog rasta koji je značajno veći nego tržišni, visokog nivoa zdravlja aktive i adekvatnosti kapitala, te u konačnici ostvarene dobiti, potvrđuju dugogodišnju poziciju Sparkasse banke kao jedne od najstabilnijih, kreditno najaktivnijih, rastućih snaga na bankarskom tržištu“

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *