Telekom finansirao šest projekata

Dodajte komentar

Telekom je na prošlogodišnjem konkursu “Za svako dobro” finansirao šest društveno odgovornih projekata, od posebne važnosti za zajednicu, koji su uspješno realizovani tokom ove godine, saopštili su iz ove kompanije.

Zahvaljujući sredstvima iz projekta „Za svako dobro“ omogućili smo lansiranje vebsajta Naše doba i osposobljavanja starije generacije za rad na računaru i uključivanje u digitalno društvo, pokretanje prve robotičke laboratorije za djecu i omladinu u Crnoj Gori u realizaciji Radio kluba „Podgorica“, edukaciju o uticaju saobraćaja na životnu sredinu u realizaciji NVO Green Home Sat za planetu, online kalkulator za mjerenje karbonskog otiska, promotivne biciklističke vožnje, podizanje nivoa svijesti lokalne zajednice o ravnopravnom učešću djece i mladih sa smetnjama u razvoju u društvene tokove, NVO Oaza, Izradu online kalendara razvoja djeteta do 15. godine, Udruženje Roditelji, Mapiranje javnih objekata i javnih površina u Crnoj Gori koje su prilagođene potrebama kretanja lica sa invaliditetom, Udruženje paraplegičara Podgorica“,saopštili su iz Telekoma.

Ono što je od posebne važnosti, dodaju iz ove kompanije, je dugoročna misija svih projekata, koji nose snažnu poruku i doprinose dobrobiti ukupne zajednice, što je i suština i cilj ove podrške.

Crnogorski Telekom nastaviće da radi na razvoju društveno-odgovornih aktivnosti kako u okviru projekta “Za svako dobro”, tako i kroz druge oblike podrške, kako bi se dao ravnomjeran doprinos svim segmentima društva. Uložiće se i dodatni napori o značaju zajedničkog djelovanja kada je riječ o zaštiti životne sredine i ovom prilikom Crnogorski Telekom podsjeća sve korisnike da se i same uključe i daju svoj podršku tako što će koristiti našu uslugu E-račun i na taj način pomoći očuvanju prirode“, saopštili su oni.

Telekomov novi konkurs “Za svako dobro” za 2016-17 biće uskoro raspisan, čime će se omogućiti svim zainteresovanim nevladnim organizacijama da se prijave i u narednom periodu realizuju nove uspješne projekte u oblastima: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *