Provjerite koliko bi imali novca da ste uložili u Apple

Dodajte komentar

Apple je danas jedna od najpoznatijih kompanija na svijetu, a ako vas je ikada zanimalno koliko bi novca zaradili da ste uložili u Apple umjesto podizali dijete, sada to možete.

WhatIfIBoughtAppleInstead je online alat koji će izračunati koliko ste novca danas mogli imati na računu. Unesite mjesec i godinu rođenja djeteta, upišite godišnji prihod domaćinstva, a stranica će učiniti ostalo. Kroz nekoliko sekundi dobiće iznos koji ste mogli zaraditi da ste uložili u Apple.

Jeste li se ikada pitali koliko bi drugačija vaša finansijska situacija bila da ste uložili u Apple umjesto da ste odgojili dijete? Možda niste, no sada i to možete saznati!“, piše na ovoj stranici.

Možete upisati i svoj datum rođenja te provjeriti koliko su vaši roditelji mogli zaraditi da su uložili u Apple.

Appleove dionice skočile su tokom godina, većinom zbog uspjeha iPoda i iPhonea. Ova kompanija danas je jedna od najvećih na svijetu, a vrijednost joj se procjenjuje na oko 600 milijardi dolara.

WhatIfIBoughtAppleInstead alat uzima u obzir nekoliko pretpostavki te krajnji izračun nije 100 posto tačan, no prikazuje okviran iznos. Treba napomenuti i da alat procjenjuje troškove podizanja djeteta u SAD-u.

No, u svakom slučaju ulaganje u Apple moglo vam je donijeti velik financijski dobitak. Ipak, iako je lijepo biti bogat, novac nije sve, a ništa ne može zamijeniti dijete.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *