Nevjerovatno lak način da izaberete pravu karijeru i u njoj uspijete

Dodajte komentar

Iako je napisano mnogo tekstovana ovu temu, Psychology today otkriva da je rješenje izuzetno jednostavno i na dohvat ruke u samo devet koraka.

  1. Izaberite jednu ili dvije stvari kojom najviše želite da se bavite u svojoj karijeri: riječi, podaci, ljudi, preduzetništvo ili gradnja i popravka.
  2. Da li postoje još neke stvari na kojima insistirate u tom pogledu? Na primjer društveni status, visoki prihodi ili politička korektnost…
  3. Uz ono što ste naveli u koraku 1. i 2. pronađite koja je karijera koja to najviše obuhvata. Birajte ono što je ovaj sajt naveo: Arhitektura i inženjering, umjetnost i dizajn, građevina i čišćenje terena, biznis i finansije, društveni rad i pružanje socijalnih usluga, kompjuteri i IT, edukacija i bibliotekarstvo, zabava i sport, povrtlarstvo, pecanje i šumarstvo, uslužne djelatnosti i spremanje hrane, zdravstvena njega, instalacije i popravka, pravo, život, sociologija i psihologija, menadžment, matematika, mediji i komunikacije, vojska, administracija, lična njega, proizvodnja, zaštita, prodaja, transport.
  4. Nađite knjige o tim karijerama, čitajte članke i nađite snimke na internetu.
  5. Izaberite koja karijera leži vama, u kojoj ste se pronašli i koja vas je najviše zainteresovala.
  6. Zatim potražite kurseve, treninge i obuke u toj oblasti.
  7. Pozovite ljude u tim ustanovama, nađite mentora popričajte sa njima. Razjasnite kakvu diplomu ili licencu ćete kasnije imati.
  8. Obezbijedite praksu i volontiranje u tom periodu obuke i tada dajte sve od sebe.
  9. Kada osjetite da ste blizu posla istaknite svoje vrline i pokažite svoj maksimum, a mane stavite u stranu.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *