Nevin Kautri: U narednih godinu i po uložićemo još 100 miliona u Luštica Bay

Dodajte komentar

U narednih 18 mjeseci očekujemo da u Luštica Bay uložimo dodatnih 100 miliona, čime će ukupna investicija preći 180 miliona, ili više od 15 odsto od ukupne vrijednosti projekta koja je procijenjena na 1,1 milijardu eura… Za podršku festivalima i drugim događajima, svake godine izdvajamo različite iznose – u zavisnosti od zahtjeva koje dobijamo od organizatora, a u skladu sa ciljevima naših promotivnih aktivnosti.

Tako smo ove godine izdvojili oko 40.000 eura kako bismo pojedine festivalske događaje doveli u Luštica Bay, kazala je za Portal Analitika Nevin Kautri.

Luštica Development primila je prije nešto više od godinu prve goste rizorta Luštica Bay na istoimenom poluostrvu u Bokokotorskom zalivu. No, mnogo prije toga počela je saradnja te kompanije sa organizatorima kulturnih manifestacija i festivala u tri najbliža grada – Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.

Saradnja sa KotorArtom, Purgatorijama i Operosom znači da smo se udružili sa najboljima u Crnoj Gori kada je u pitanju muzika, dovodeći ih na Lušticu i podižući kvalitet zabavnog programa šireg prostora. Izuzetno smo ponosni na podršku koju smo ove godine obezbijedili ovim renomiranim kulturnim manifestacijama i vjerujemo da spadamo među lidere u Crnoj Gori kada je u pitanju ovakav vid saradnju sa lokalnom zajednicom. Upravo je ovakav način podrške razvoju lokalne zajednice bio povod da prošle godine dobijemo priznanje za filantropiju Iskra -nagradu za društvenu odgovornost i doprinos lokalnoj zajednici koju dodjeljuje nevladina organizacija Fakt – podsjeća Nevin Kautri (Nevine Coutry), marketing savjetnica Luštica Development-a.

Ona dodaje da svake godine za te namjene izdvajaju različite iznose, u zavisnosti od zahtjeva koje dobijaju od organizatora, a u skladu sa ciljevima njihovih promotivnih aktivnosti.

Tako smo ove godine izdvojili oko 40.000 eura kako bismo pojedine festivalske događaje, da tako kažem, doveli u Luštica Bay. Naravno da namjeravamo da nastavimo da saradnju i budemo domaćini nekim narednim muzičkim i kulturnim događajima – navodi sagovornica Portala Analitika.

Nakon najave da će „The Chedi“, jedan od najpoznatijih luksuznih hotelskih brendova, postati prvi hotel u Luštica Bay-u, Kautri precizira da će „The Chedi Luštica Bay“ biti najveći hotel sa pet zvjezdica u Bokokotorskom zalivu. Imaće 110 soba, dva restorana, barom, poslovnim i konferencijskim centrom, otvorenim bazenom, centrom za spa i fitnes u okviru kojeg se nalazi zatvoreni bazen sa grijanjem, teretana i drugi pomoćni objekti, a biće završen sredinom 2018. godine.

U narednih 18 mjeseci očekujemo da u Luštica Bay uložimo dodatnih 100 miliona, čime će ukupna investicija preći 180 miliona, ili više od 15 odsto od ukupne vrijednosti projekta koja je procijenjena na 1,1 milijardu eura. Jednom kada projekat bude završen, za 15 do 20 godina, Luštica Bay ponudiće sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni šampionski golf teren sa 18 rupa u Crnoj Gori, hiljadu stambenih jedinica, 500 vila i gradskih kuća, kao i svu neophodnu infrastrukturu i druge objetke i ustanove, kako bi kompleks u potpunosti funkcionisao kao grad 365 dana godišnje, kaže ona.

ANALITIKA: Luštica Development stekla je reputaciju značajnog dobrotvora za crnogorske festivale, kao što su KotorArt, Operosa i Purgatorije. Zbog čega se odlučujete da podržavate kulturne i umjetničke programe u Crnoj Gori?

KAUTRI: Želimo da naš projekat Luštica Bay bude sinonim za umjetnost i kulturu. Svjesni okruženja u kojem djelujemo, vjerujemo u snažnu vezu sa lokalnom zajednicom, njenim nasljeđem, arhitekturom i, naravno, umjetnošću. Vlasnici objekata u Luštica Bay-u cijene umjetnost i muziku, pa je to još jedan od razloga da promovišemo ovaj način života u našoj destinaciji. Kao novi turistički centar na crnogorskom primorju koji se ubrzano razvija, želimo da vidimo i da se podjednako razvija i naša okruženje, naročito kada su u pitanju kultura i turistička ponuda. Sklapanjem partnerstava sa renomiranim festivalima i njihovim dovođenjem u Luštica Bay, mi smo ujedno doprinijeli bogaćenju turističke ponude Tivta.

Luštica Development, kao kompanija odgovorna za projektovanje, izgradnju i upravljanje ovim projektom, tokom 2016. ostvarila je saradnju sa tri renomirana kulturna festivala u Boki. Riječ je o internaconalnom pozorišnom festival Purgatorije u Tivtu, potom KotorArt u Kotoru i – prvi put ove godine – operskom festival Opera Montenegro u Herceg Novom, koji su podržale obje naše kompanije – Luštica Development i OHM Mamula Montenegro.

Ponosni smo na sva tri partnerstva. Purgatorije su svakako naš partner sa „najdužim stažom“ i sa njegovim organizatorom, Centrom za kulturu Tivat, sarađujemo već nekoliko godina. Nekoliko događaja iz njihovog programa se tradicionalno održavaju u Luštica Bay-u. Vjerujemo da je naša podrška doprinijela rastu kvaliteta ove manifestacije iz godine u godinu. KotorArt je ove godine obezbijedio najznačajniji događaj u Luštica Bay-u, koncert proslavljenog crnogorskog gitaristeMiloša Karadaglića i njegovih gostiju, takođe vrhunskih muzičara, Ksenije Sidorove iAndreasa Otenzamera.

Za nas, saradnja sa KotorArtom, Purgatorijama i Operosom znači da smo se udružili sa najboljima u Crnoj Gori kada je u pitanju muzika, dovodeći ih na Lušticu i podižući kvalitet zabavnog programa šireg prostora. Izuzetno smo ponosni na podršku koju smo ove godine obezbijedili ovim renomiranim kulturnim manifestacijama i vjerujemo da spadamo među lidere u Crnoj Gori kada je u pitanju ovakav vid saradnju sa lokalnom zajednicom. Upravo je ovakav način podrške razvoju lokalne zajednice bio povod da prošle godine dobijemo priznanje za filantropiju Iskra – nagradu za društvenu odgovornost i doprinos lokalnoj zajednici koju dodjeljuje nevladina organizacija Fakt.

ANALITIKA: Dakle, podržali ste još neke umjetničke projekte. Koje biste istakli?

KAUTRI: Pored ove podrške, prošle godine sufinansirali smo objavljivanje monografije „Tivatski slikari“ u izdanju Matice Boke. Do kraja mjeseca kod nas će biti promovisana knjiga „Liber de Belila“ Zorana Mujbegovića. To je djelo koje će biti objavljeno u dva toma, a sadrži arhivsku građu, legende, predanja, mape, rodoslove i stare recepte sa područja sela Krtoli na poluostrvu Luštica, gdje se inače, razvija i naš grad Luštica Bay. Još jedan projekat koji je tematski vezan za takođe za Lušticu zadobio je našu podršku. Radi se o dugometražnom filmu „Igla ispod praga“ (The Black Pin) režisera Ivana Marinovića iz Herceg Novog, koji je upravo imao vjetsku premijeru na čuvenom Sarajevo Film Festivalu, kao i izložba fotografija britanskog umjetničkog fotografa Tima Hola.

Do kraja mjeseca u Luštica Bay-u nas očekuje još nekoliko događaja, među kojima je projekcija filma crnogorskog režisera Vladimira Perovića.

Na interesantan način obilježili smo i početak druge operativne sezone kod nas – koncertom svjetski popularne soul dive Džos Stoun koja je honorar donirala crnogorskim nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine.

Vjerujemo da je ovaj naš inovativni pristup zapravo nešto što će uskoro slijediti i ostali. Nadamo se da će Luštica Bay postati centar kulturnih i umjetničkih programa, jer ćemo i u narednom periodu ugostiti međunarodne izvođače i umjetnike u našem neponovljivom prirodnom okruženju.

ANALITIKA: Koliko ste novca izdvojili za pomenute festivale i da li namjeravate da nastavite da ih podržavate?

KAUTRI: U našem godišnjem programu trudimo se da imamo barem jedan veliki muzički događaj koji će se odvijati u Luštica Bay-u. Za podršku festivalima i drugim događajima, svake godine izdvajamo različite iznose – u zavisnosti od zahtjeva koje dobijamo od organizatora, a u skladu sa ciljevima naših promotivnih aktivnosti. Tako smo ove godine izdvojili oko 40.000 eura kako bismo pojedine festivalske događaje, da tako kažem, doveli u Luštica Bay. Naravno da namjeravamo da nastavimo da saradnju i budemo domaćini nekim narednim muzičkim i kulturnim događajima. U tom dijelu smo posebno zadovoljni saradnjom sa KotorArtom koja se realizuje već nekoliko godina.

ANALITIKA: Nedavno je ozvaničeno da će poznati „The Chedi” – dio hotelske grupe „The Leading Hotels of the World“ – poslovati u okviru ekskluzivnog rizorta Luštica Bay. Što će sve biti u ponudi za goste ovog hotela?

KAUTRI: Izuzetno smo srećni što najavljujemo prvi hotel u Luštica Bay-u. „The Chedi“ je jedan od najpoznatijih luksuznih hotelskih brendova koji će posjetiocima u Crnoj Gori dodati turističku ponudu svjetske klase. „The Chedi Luštica Bay“ biće najveći hotel sa pet zvjezdica u Bokokotorskom zalivu, sa 110 soba, dva restorana, barom, poslovnim i konferencijskim centrom, otvorenim bazenom, centrom za spa i fitnes u okviru kojeg se nalazi zatvoreni bazen sa grijanjem, teretana i drugi pomoćni objekti. Hotel će se nalaziti na najboljoj lokaciji, tik uz marinu sa direktnim izlazom na more i spektakularnim pogledom. Uz to, naših 60 apartmana hotelskog tipa takođe će biti na raspolaganju za prodaju smještaja hotelskim gostima. Već su počeli pripremni građevinski radovi na mjestu gdje će se hotel nalaziti. Završetak se očekuje sredinom 2018. godine.

Prema našem master planu, ovo je tek prvi od sedam planiranih hotela. Svaki od njih nudiće našim gostima nešto novo i drugačije.

ANALITIKA: Otprilike u isto vrijeme trebalo bi zvanično da bude zaokružena prva faza projekta na Luštici. Koliko je novca do sada uloženo i koliko procjenjujete da je još potrebno do kraja svih radova?

KAUTRI: Procjenjujemo da smo do sada uložili oko 85 miliona eura. Što se tiče razvoja projektaLuštica Bay, u narednih 18 mjeseci očekujemo da uložimo dodatnih 100 miliona, čime će ukupna investicija preći 180 miliona, ili više od 15 odsto od ukupne vrijednosti projekta koja je procijenjena na 1,1 milijardu eura. Jednom kada projekat bude završen, za 15 do 20 godina,Luštica Bay ponudiće sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni šampionski golf teren sa 18 rupa u Crnoj Gori, hiljadu stambenih jedinica, 500 vila i gradskih kuća, kao i svu neophodnu infrastrukturu i druge objetke i ustanove, kako bi kompleks u potpunosti funkcionisao kao grad 365 dana godišnje.

Izvor: Portal Analitika

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *