Raspisan konkurs “UPCG nagrada za društveno odgovorno poslovanje”

Dodajte komentar

Unija poslodavaca Crne Gore UPCG treću godinu zaredom organizuje dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja DOP, pod nazivom “UPCG nagrada za DOP”.

Konkurs je otvoren od 10. avgusta do 30. septembra, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

Cilj “UPCG nagrade za DOP“ je promovisanje primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takav pristup poslovanju osmišljavaju i primjenjuju”, saopšteno je iz UPCG-a.

Prema propozicijama, nagrade se dodjeljuju u tri kategorije mala preduzeća (do 50 zaposlenih), srednja (do 250 zaposlenih) i velika preduzeća (preko 250 zaposlenih).

Po navedenim kategorijama, UPCG će dodijeliti ukupno 10 nagrada i to u sljedećim oblastima: briga za zaposlene, briga za životnu sredinu i briga za zajednicu. Takođe, preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje u svim navedenim oblastima, UPCG će dodijeliti Veliku nagradu.

Od pristiglih prijava, Evaluacioni odbor će izabrati najbolje primjere dobre prakse za svaku oblast DOP-a (briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, briga za zajednicu), kao i za svaku kategoriju poslodavaca (mala, srednja, velika preduzeća). Svečana ceremonija dodjele “UPCG nagrada za DOP” biće održana sredinom novembra 2016. godine.

Kompanije koje žele da apliciraju za “UPCG nagradu za DOP”, treba da popune Prijavni formular i pošalju ga na e-mail adresu UPCG [email protected] i to do petka 30. septembra 2016. godine. Obrazac za prijavu i dodatne informacije po navedenom konkursu nalaze se na web sajtu UPCG“, navedeno je u saopštenju.

Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije 1. januara ove godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *