Šta je sve Tramp obećao Americi?

Dodajte komentar

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp predložiće uvođenje privremenog moratorijuma na nove finansijske propise.

Takođe predložiće i oživljavanje projekta izgradnje naftovoda Kistoun kanadske kompanije Transkanada, prema izvodima iz ekonomskog govora koji će održati u Detroitu u utorak.

Njegov govor će se fokusirati i na obezbjeđivanje regulatornih olakšica malim preduzećima, izvještava njujorška agencija “Blumberg” i dodaje da će Tramp poručiti naciji da neće predlagati nikakve nove finansijske propise dok ekonomija ne pokaže znake “snažnijeg rasta”.

U današnjem govoru, Tramp će predložiti ukidanje poreza na prenos naslijeđene imovine.

Naime, prema aktuelnom zakonu, poreska stopa od 40 odsto se primjenjuje na prenos nasljedstva vrijednijeg od 5,45 miliona dolara za pojedinca, dok za parove ta stopa važi na naslijeđenu imovinu u vrijednosti od 10,9 miliona dolara.

Za američka preduzeća, kako navodi njujorška agencija, Tramp će predložiti poresku stopu od 15 odsto i unaprjeđenje zaštite prava o intelektualnoj svojini.

On će ponovo izraziti protivljenje predloženom trgovinskom sporazumu o Transpacifičkom partnerstvu koji je podržala administracija predsjednika Baraka Obame, i zatražiće od kanadske kompanije Transkanada da obnovi projekat naftovoda Kistoun.

Kako navodi agencija Rojters, među predloženim mjerama Trampa su i pojednostavljenje poreskih stopa za sve, drastično smanjenje poreza na zaradu, kao i “uklanjanje birokrata koji jedino znaju da unište radna mjesta, i njihova zamjena stručnjacima koji znaju kako da otvore nova radna mjesta”.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *