Stefan Savić investira u male hidroelektrane

Dodajte komentar

Proslavljeni crnogorski fudbaler Stefan Savić jedan je od članova konzorcijuma “Hydro Bjelojevićka” koji je prvorangirani na listi Tenderske komisije za davanje koncesija za izgradnju malih hidroelektrana na Bjelojevićkoj rijeci u Mojkovcu.

Udio prvotimca španskog Atletiko Madrida u konzorcijumu je 45 odsto, dok su njegovi poslovni partneri kompanija Čelebić iz Podgorice sa 54 odsto učešća i firma “Synergy” sa jedan odsto.

Ovaj konzorcijum jedini je i dostavio ponudu na oglas za davanje koncesija za vodotok Bjelojevićka, koji je objavljen 11. maja, pišu Dnevne novine.

Na osnovu ocjene da je dostavljenim idejnim rješenjem predviđeno realno iskorišćenje vodotoka za proizvodnju električne energije, Tenderska komisija je konstatovala da je Hydro Bjelojevićka, kao jedini ponuđač za taj vodotok, stekao status prvorangiranog“, navodi se u obrazloženju.

Savićev partner, podgorički “Synergy” dobio je status prvorangiranog ponuđača i za vodotok Lještanica, sa učešćem od 99 odsto u konzorcijumu “Hydro Lještanica” koji čini i kompanija “Vodni Zdroje” iz Češke.

Prvorangirane ponuđače dobili su i vodotoci Bistrica i Bukovica. Konzorcijum “Bistrica Clean Energy”, u kojem su firme “BP Hydropower” iz Podgorice sa učešćem 98 odsto i “Normal Company” i hrvatski “Eucon Samobor”, sa udjelom od po jedan odsto prvorangirani su za vodotok Bistrica. Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Bukovica, koji je bio i jedini, stekao je konzorcijum “Hydra MNE” sastavljen od firmi “Hydra Podgorica” sa učešćem 98 odsto i “IMP” iz Ljubljane i “Igma Energy” iz Andrijevice sa učešćem od po jedan odsto.

Članovi Tenderske komisije konstatovali su da ova četiri konzorcijuma, između ostalog, ispunjavaju uslove koji se odnose na iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijsku sposobnost, tehničko rješenje i višenamjenska rješenja.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *