Srbija: Za bogatije Tesla grad, a za mase stanovi ispod 500 eura

Dodajte komentar

Srpska BK grupa, građevinski konglomerat, ulazi u novi zamah, izgradnju socijalnih stanova za cijenu od 500 eura, čak i manje, po četvornom metru.

Tu je investiciju, kao već pandan planiranom ekskluzivnom naselju Tesla grad u Novom Beogradu, najavio Bojan Karić.

Plan je da kompanija počne graditi socijalne stanove krajem 2017. ili početkom 2018., s lokacijama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu”, kaže Karić, prenose Večernje novosti.

Ukupno bi se u Beogradu, u naselju Makiš uz Savu, napravilo oko tri miliona kvadrata upotrebljive površine, a cijene bi, dakle, bile ispod tržišnih.

Karići su istakli i da će na ovom projektu nastojati da angažuju domaću operativu.

Težićemo tome da zaposlimo našu radnu snagu i da koristimo materijale proizveden u Srbiji“, ističu.

Angažovanje srpskih građevinara na gradilištaim u zemlji i svijetu otvara i nove perspektive i vodi oporavku građevinske industrije, što je prvi pouzdan znak oporavka nekoga gospodarstva, navodi Tanjug. BK grupa ima zamisao da svaka srpska porodica može priuštiti stan. Stanovi za široke mase, obzirom na to da je u Srbiji prosječna plata znatno manja od 400 eura, sasvim će sigurno mnogima pomoći u rješavanju pitanja krova nad glavom, dok im luksuz nije ni u mašti.

No, dijelu Beograđana bi mogao biti u susjedstvu, budući da je BK grupa najavila i da ide u konačnu realizaciju spomenutog Tesla grada, čim se za njih dobave sve dozvole.  Ovaj grad u gradu nalaziće se takođe na Savi, preko puta “Beograda na vodi” ili kod Ade Ciganlije i na dva miliona kvadratnih metara obuhvaćaće i stambene zgrade, poslovni i trgovački centar, parkove i vrtove.

Vrijednost projekta je četiri milijarde eura i u 5 godina bi, navodi BK Grupa, na njemu radilo 43.000 ljudi. U budućim poslovnim objektima Tesla grada posao bi našlo još 18.000 građana.

Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *