Google Play Store uvodi nove kategorije aplikacija

Dodajte komentar

Nakon ranijeg dodavanja nove opcije pregleda veličine aplikacije, Google Play želi da kategorije aplikacija učini lakšim za pronalaženje. U ovu svrhu, Google uvodi nove kategorije za bolju preglednost, pristup i otkrivanje novih aplikacija.

Osam novih kategorija činiće Play Store organizovanijm – Umjetnost, Dizajn, Ljepota, Upoznavanje (dating), Događaji, Hrana i Piće, Kuća i Dom i Roditeljstvo. Pritom, kategorija Transport će biti preimenovana u Mape i Navigacija, dok će se kategorija Media i Video od sad zvati Video Plejeri i Editori.

Iz Googla su saopštili da će ove promjene biti vidljive kroz 60 dana i upozorili da kreatori svoje aplikacije trebaju prilagoditi novim kategorijama kako bi se korisnicima osigurala bolja preglednost.

Google Play je još ranije počeo da prikazuje tačnu veličinu ažuriranja aplikacija, uz uvođenje novog algoritma koji je omogućio smanjivanje veličine ovih ažuriranja za skoro polovinu kako bi se smanjila potrošnja internet saobraćaja korisnicima Android sistema.

Korisnicima određenih zemalja dostupna je i nova opcija “Family Library” koja omogućava dijeljenje filmova, aplikacija, knjiga, igara između šest članova porodice, bez troškova za svaku pojedinačnu kopiju nekog sadržaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *