Brend kao faktor izbora kompanije

Dodajte komentar

Više od polovine kandidata na globalnom nivou (56%) kaže da su brend i reputacija poslodavca danas važniji nego prije pet godina. Najveći značaj brendu, pri donošenju karijernih odluka, pridaje generacija Milenijalaca, uzrasta 25-34 godine.

Najveći procenat kandidata vođenih brendom ima Kina-28%, dok Australija i Velika Britanija imaju 21% kandidata koji se identifikuju kao „vođeni brendom“. U SAD-u 18% kandidata brend poslodavca smatra veoma značajnim faktorom, a u Meksiku 17%.

Osam od 10 kandidata na globalnom nivou iznosi da im je „povjerenje poslodavac-zaposleni“ najvažniji aspekt brenda. Takođe su saglasni kada je riječ o vjerodostojnosti izvora informacija o brendu određene kompanije. Jedna trećina kandidata je navela sadašnje zaposlene u kompaniji kao najvjerodostojniji izvor infomacija. Pored sadašnjih zaposlenih veoma su bitni i web sajt kompanije, sajt sa recenzijama, društvene mreže, novinski članci, kolege koje više nisu zaposlene u kompaniji i regruteri kao izvor informacija.

Kandidati vođeni brendom koriste tehnologiju, društvene medije i lično iskustvo kako bi precizno detektovali osnovne vrijednosti kompanije i nivo njene autentičnosti. Za globalne korporacije i druge kompanije ubjedljiv brend je važniji nego ikad do sad.

Economy

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *