Krediti u “švajcarcima”: Dostavljeni amandmani

Dodajte komentar

Poslanik DF-a Nebojša Medojević uputio je u skupštinsku proceduru amandmane na Predlog izmjena i dopuna Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure.

Amandmani su, kako je saopšteno, bazirani na predlozima i mišljenjima Centralne banke i dodatno su ih razradili pravni zastupnici klijenata.

CBCG je u mišljenju preciznije definisala rješenja iz izmjena, koje je predložio Medojević, kako bi se jasnije odredilo da se taj akt odnosi na kredite koji su ranije otplaćeni i koje je Hipo Alpe Adria banka (Addiko banka) prenijela na faktoring kompaniju Heta.

Poslanici o izmjenama treba da se izjasne do kraja sedmice.

Klijenti banke juče su u saopštenju, koje je potpisao predstavnik CEZAP-a Dragan Senić, naveli da očekuju da Skupština jednoglasno usvoji izmjene i dopune zakona.

On je kazao da su primjedbe Centralne banke Crne Gore na “Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure” izmjene i dopune u formi amandmana prihvatljive za klijente sa nekim neznatnim korekcijama koje do detalja normiraju i podnormiraju primjenu zakona.

Predlog primjedbi u formi predloženih amandmana od Centralne banke Crne Gore sa neznatnim korekcijama na jasan i precizan način definišu primjenu zakona i ne ostavljaju prostor za različita tumačenja“, kazao je Senić za Dnevne novine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *