Osnovano Udruženje akcionara Ulcinjske rivijere

Dodajte komentar

Poslije nedavno održane skupštine akcionara HTP Ulcinjska rivijera, i formalno je osnovano i registrovano, kod nadležnih organa, Udruženje akcionara Ulcinjske rivijere za čijeg predsjednika je izabran Miroslav Purko Jeličić, poznati regionalni investitor iz Splita.

Koordinator rada udruženja u Crnoj Gori biće Tripko Krgović.

Podršku ovom udruženju su pored domaćih akcionara, dali i investitori iz Hrvatske, SAD, Austrije, Slovenije i drugih zemalja.

Udruženje je međunarodna i strogo apolitična organizacija sa jedinim ciljem da zaštiti interes svojih članova i svih akcionara Ulcinjske rivijere. Prioritet u radu će svakako biti aktivnosti vezane oko imovinskih odnosa, prvenstveno oko Ade Bojane, ali i pozicioniranja manjinskih akcionara u predstojećem postupku privatizacije. Očekujemo konstruktivnu saradnju sa državnim organima Crne Gore, saopšteno je Vijestima iz novosnovanog udruženja.

Na skupštini akcionara HTP Ulcinjska rivijera održanoj krajem juna manjinski akcionari su se konačno organizovali, skupili oko 16 odsto akcija što je bilo i više nego dovoljno od potrebnih 12,7 odsto kako bi prvi put dobili svog predstavnika u odboru direktora, Tripka Krgovića i počeli borbu za Adu Bojanu.

Na tom sastanku vlasnicima je saopšteno da je Ulcinjska rivijera nedavno ponovo pokrenula postupak upisa vlasništva nad zemljištem na Adi u lokalnom katastru.

Mali akcionari smatraju da ukoliko Ada, na kraju, ne pripadne Ulcinjskoj rivijeri, da bi se država mogla naći u situaciji da nadoknadi građanima i investitorima štetu, koja se mjeri “desetinama miliona eura”.

Postupak je bio prekinut nakon pravnog tumačenja da bi upisom vlasništva nad zemljištem kompanija morala platiti milionski iznos za porez.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *