Kakva iznenađenja sprema Mercedes za 2017.?

Dodajte komentar

U najnovijem izvještaju o prodajnim rezultatima u prvoj polovini 2016. godine, Mercedes je otkrio i planove o novim modelima za 2017.

Mercedes je u prvih šest mjeseci kupcima širom svijeta isporučio 1.006.619 vozila. To je prvi put u istoriji da ovaj proizvođač luksuznih automobila u prvoj polovini kalendarske godine proda preko milion vozila.

Jedan od uzroka rasta prodaje, koji na godišnjem nivou iznosi 12,1%, leži u činjnici da Mercedes iz godine u godinu širi paletu svojih modela. Računica je jednostavna, novi modeli donose nove kupce.

Kompanija namjerava da nastavi ovaj trend, pa će se, sudeći na osnovu plana iznijetog u polugodišnjem izvještaju, u 2017. postojećim modelima pridružiti Mercedes GLA Coupe. Novi krosover će biti zasnovan na Mercedeu GLA (slično kao što su GLC Coupe i GLE Coupe bazirani na SUV modelima GLC i GLE).

Osim toga, familija modela E klase biće proširena kupe verzijom, ali i “All Terrain” karavanom, namijenjenom vožnji po različitim putnim podlogama i terenima, koji bi trebalo da se na tržištu suprotstavi Audiju A6 Allroad. Nakon ova dva modela, možemo očekivati i novi kabriolet E klase.

Ponudu Mercedesovih sportskih modela pojačaće tri nova GT vozila, sa oznakama GT R Coupe, GT C Coupe i GT C Roadster. O ovim automobilima za sada nije poznato više detalja.

Ono što jeste izvjesno je da će njemački proizvođač po prvi put predstaviti pik-ap lako teretno vozilo, za koje se pretpostavlja da će imati oznaku GLT. Među novitetima je i restilizovana S klasa, koja bi mogla da ima premijeru već na sajmu automobila u Parizu, u oktobru 2016.

Što se tiče brenda Smart, u planu su čak tri vozila na električni pogon – ForTwo EV (2016.), i ForTwo Cabrio EV i ForFour EV (2017. godine).

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *