Huawei uvećao prihod za 40 odsto

Dodajte komentar

Prihodi kineskog proizvođača telekomunikacione opreme Huawei porasli su u prvom polugođu za 40 odsto, zahvaljujući stabilnom rastu prodaje smartfona.

Ukupni prihodi od prodaje su dostigli 245,5 milijardi juana (36,7 milijardi dolara) u periodu januar-jun, prema novim podacima kompanije, prenosi agencija Frans pres.

Uvjereni smo da će Huawei zadržati svoj aktuelni zamajac, i da će čitavu godinu imati pozitivnu finansijsku poziciju”, izjavila je finansijska direktorka Huaweia Sabrina Meng.

Huawei je jedan od vodećih provajdera mrežne infrastrukture u svijetu, a prodaja njegovih potrošačkih proizvoda, među kojima i smartfona, porasla je prošle godine za 73 odsto, na 129,1 milijardu juana.

Hauwei je prošle godine držao više od osam odsto udjela u svjetskom tržištu smartfona, zahvaljujući čemu se našao na trećoj poziciji, iza Samsunga i Applea, prema ovogodišnjem izvještaju kompanije International data corporation.

Neto profit Huawei-a je u 2015. godini porastao za 33 odsto na godišnjem nivou, na 36,9 milijardi juana, dok su prihodi uvećani za 37 odsto, na 395 milijardi juana.

Ekonomski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *