Ovako izgleda Erdoganova “Bijela Palata” (foto)

Dodajte komentar

Predsjednik Erdogan je u centru pažnje ovih dana zbog brojnih događaja koji su uzdrmali Tursku. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na ko 183 miliona dolara, a neki mediji tvrde da on posjeduje tri grandiozne palate na teritoriji Turske.

Posljednja u njegovoj kolekciji je bogato dekorisana Bijela Palata u predgrađu glavnog grada Ankare, a njena izgradnja je koštala oko 660 miliona dolara, duplo više od originalnih procjena.

Ova palata dekorisana je svilenim tapetama, pri čemu jedna rolna košta oko 2.600 dolara, dok su tepisi koštali više od devet miliona dolara.

Kako turski mediji i kritičari kažu, predsjednička vila je toliko ekstravagantna, da bi postidjela i iračkog diktatora, Sadama Huseina, koji je između ostalog bio poznat po svojoj ljubavi prema zlatu i dragom kamenju.

Inače, supruga predsjednika Erdogana voli da organizuje zabave i društvena okupljanja u svojoj vrhunskoj vili, za čiju izgradnju se nije štedjelo. Ona je inače kolekcionarka, pa je tokom zvanične posjete Varšavi, potrošila preko 50.000 dolara na antikvitete. Strast kojom ona voli da se hvali su antikviteti, a pored toga, prva dama Turske je iskreni i okoreli ljubitelj visoke mode.

U svoju odbranu, predsjednik Erdogan je o svojoj vili rekao da je ona bila vrijedna utrošenog novca, kako bi Tursku postavila na globalnu mapu. U drugim zemljama, u te svrhe se grade umjetničke galerije, interesantni paviljoni i znamenitosti, ali dobro, Turska funkcioniše drugačije.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Luxlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *