Luštica Bay: Vile vrijedne i po dva miliona eura

Dodajte komentar

Na do sada netaknutoj obali zaliva Trašte, u Krtolima kod Tivta, na crnogorskom primorju, gradi se novi turistički grad “Luštica Bay”. Projekat vrijedan 1,1 milijardu dolara realizuje se na prostoru nekadašnjeg vojnog kompleksa i ujedno predstavlja jedan od najvećih “eco-friendly” projekata u Crnoj Gori.

Novi grad na crnogorskom dijelu Jadrana prostire se na oko sedam miliona kvadrata, od čega će biti izgrađeno samo oko 10 odsto te ukupne površine, a imaće sedam hotela, dvije marine, golf teren, rezidencijalne objekte, gradsko jezgro sa neophodnim sadržajima poput škola, medicinske ustanove, policijske i vatrogasne stanice, kao i poljoprivredna dobra, prenosi Agencija Anadolija.

Među onima koji su već kupili ili rezervisali stanove su državljani čak 23 države sa skoro svih kontinenata.
Prva faza projekta, čiji je izvođač kompanija “Lustica Development”, nudi puni spektar smještajnih objekata svjetske klase i objekte koji će se koristiti tokom cijele godine. Kako kažu investitori, budući grad je zamišljen da ispuni različite potrebe svojih stanovnika i gostiju, istovremeno podržavajući bogatu kulturu regiona.

Gradnja u stilu tradicionalne arhitekture

Izgradnja arhitekture grada inspirisana je tradicionalnom crnogorskom arhitekturom, koja se može naći u obližnjem Perastu i gradu Kotoru koji je pod svjetskom zaštitom UNESCO-a. Svaki dom odiše tradicionalnim stilom regiona prožet modernom eko-tehnologijom.
Ekipa Agencije Anadolija posjetila je gradilište budućeg turističkog grada na kojem je svakodnevno angažovano od 100 do 300 radnika.

Investirano oko 80 miliona eura

Iz PR agencije projekta “Luštica Bay” navode kako je u projekat do sada investirano oko 80 miliona eura. U razvoj projekta u narednih 18 mjeseci biće uloženo oko 100 miliona, čime će investicija porasti na 180 miliona, odnosno nešto više od 10 odsto od procijenjene vrijednosti projekta.

Apartman i do 350 hiljada eura

Do sada je kupcima iz cijelog svijeta prodato 190 apartmana, gradskih kuća, vila i kondo apartmana. O kakvom se turističkom naselju radi govore i cijene nekretnina, tako da se za studio apartman treba izdvojiti od 100 do 275 hiljada eura, za one sa jednom spavaćom osobom od 150 do 350 hiljada eura, a najjefitinija vila je oko 2,2 miliona eura.

Crna Gora je primorska zemlja, sa obalom na južnom dijelu Jadranskog mora, i posljednjih godina čini krupne poteze na promociji i unapređenju svoje turističke ponude.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *