Delta seli poslovanje i investicije van Srbije?

Dodajte komentar

Kompanija Delta Holding u vlasništvu Miroslava Miškovića saopštila je da će, ukoliko ne dobiju dozvole od Grada Beograda, biti prinuđeni da investicije usmjere van Srbije.

Prihod Delta holdinga u prvih šest mjeseci 2016. iznosio je oko 225,5 miliona eura, što je četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine. Za pola godine ostvaren je EBITDA od 19,25 milona eura, a u budžet Srbije uplaćeno je 44 miliona eura. U prvom polugodištu 2016. Delta agrar je izvezao robe u vrijednosti od 37 miliona eura, a najveći dio izvoza čini berzanska roba. Najveće izvozno tržište je EU – 71 odsto ukupnog izvoza.

Delta Holding je na kolegijumu naveo da ima velike planove za izgradnju nekretnina u Srbiji, kao i da su pripremljeni projekti i obezbijeđeno finansiranje za četiri investicije: poslovnu zgraduDelta holdinga, šoping mol Delta planet na Autokomandi, hotel Interkontinental i poslovnu zgradu na Novom Beogradu.

Nažalost, ni poslije dvije i po godine razgovora sa gradskim vlastima i obećanja da će svi uslovi biti obezbijeđeni, ni za jednu od ovih lokacija dozvolu za gradnju nismo dobili – kažu u Delta Holdingu.

Navodi se kako, s obzirom na to da priprema lokacija angažuje velika sredstva, ne postoji mogućnost, a ni volja da se unedogled čekaju potrebne dozvole.

Ukoliko u najkraće vrijeme ne bude moguća realizacija ovih projekata, Delta će biti biti prinuđena da mijenja postojeće planove, odnosno da svoje investicije usmjeri van Srbije – poručuju u Delta Holdingu.

Delta je najavila i nove investicije u regionu. Osim izgradnje hotela Interkontinental u Ljubljani, kompanija će početkom sljedeće godine početi i izgradnju šoping mola u Banjaluci, najveće investicije u Republici Srpskoj. Takođe se navodi i da se izgradnja hotela Interkontinental u Ljubljani, odvija po planu i da je tokom prvih šest mjeseci 2016. izgrađeno 45 odsto konstrukcije. Otvaranje je planirano u prvoj polovini 2017.

Analitika

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *