Od ideje do miliona za dvije godine: Napravili aplikaciju za personalizovano vježbanje

Dodajte komentar

Dokaz da za uspjeh nije potrebno mnogo novca, već znanje i upornost je slučaju dvojice mladića iz Splita koji su napravili mobilnu aplikaciju Madbarz. Njen potencijal su prepoznali u jednom od najpoznatijih startup akceleratora TechStars.

Kreativni dvojac iz Splita, Luka Macner i Nikola Mratović osmislili su mobilnu aplikaciju Madbarz koja pomaže ljudima dok vježbaju na otvorenom. Madbarz nudi svojim korisnicima da u kratkom roku dođu u formu, na način koji njima odgovara, bez pomoćnih sprava. Besplatne personalizovane vježbe koje korisnici mogu da rade na bilo kojem mjestu osvojile su više od 700 hiljada korisnika.

U biznis akceleratoru TechStars, koji je prepoznao potencijal ove aplikacije, žele da od ovog startupa naprave veliku kompaniju.

Madbarz je uspio da bude primljen pored još deset timova, dok se prijavilo više od njih hiljadu.

Ući u ‘TechStarsov’ program bilo je stvarno komplikovano, jer je pored YCombinator-a, najbolji biznis akcelerator na svijetu, a konkurencija je ogromna”, objašnjava za Slobodnu Dalmaciju Nikola Mratović.

Nakon završetka programa u Zagrebačkom ikubatoru preduzetništva (ZIP) septembra 2014. godine, osnivači Madbarza dobili su investiciju od 115 hiljada dolara od mađarskog fonda Traction Tribe. To im je omogućilo da osnuju firmu, zaposle ljude i nekoliko mjeseci nakon toga izbace bodyweight aplikaciju – aplikaciju za treniranje uz pomoć sopstvene težine.

U posljednjih godinu dana dostigli su do cifre od skoro 700 hiljada korisnika iz cijelog svijeta, koji su uz pomoć ove aplikacije napravili više od dva miliona.

splićaniZa samo osam mjeseci, Luka i Nikola su zaradili više od 1.250.000 kuna (166.000 eura), a u planu je osvajanje milionskog broja korisnika i kreiranje fitnes brenda koji će osim bodyweight aplikacije korisnicima nuditi i druge usluge.

Moj savjet timovima koji žele da se prijave u TechStars je da naprave vrhunski proizvod koji rješava neki stvaran i važan problem, jer se dešava da se nude rješenja za nepostojeći problem. Važno je i imati korisnike koji pokazuju da im je taj proizvod zaista potreban. Naravno, što više korisnika, to bolje, naročito onih koji plaćaju za korištenje tog proizvoda”, zaključuje Nikola.

GdeInvestirati

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *