AXA osiguranje prodaje kompanije u Srbiji Vienna Insurance Grupi

Dodajte komentar

AXA Grupa saopštila je danas da je sklopila ugovor sa Vienna Insurance Group-om o prodaji svojih kompanija za životno i neživotno osiguranje u Srbiji, kao i da izlazi sa srpskog tržišta.

U skladu sa ugovorom, Vienna Insurance Group AG steći će 100 odsto učešća u kompanijama AXA Životno osiguranje a.d.o. Beograd i AXA Neživotno osiguranje a.d.o. Beograd.

Nakon završetka transakcije, kompanija Vienna Insurance Group bi, zajedno sa svojim postojećim poslovanjem u Srbiji, zauzela 4. mjesto na tržištu osiguranja, sa očekivanim tržišnim učešćem od 11 odsto.

Klijentima obije kompanije biće pružena odlična prilika da istovremeno ostvare korist od iskustva koje Vienna Insurance Group ima kao vodeća austrijska osiguravajuća kuća i lider u centralnoj i istočnoj Evropi, i globalne poslovne prakse koju je AXA primijenila na srpskom tržištu kroz svoje kompanije u Srbiji – kazali su iz kompanije.

Ovim sporazumom udružuju se snaga brenda Wiener Städtische Osiguranja u Srbiji i jedinstvena digitalna platforma AXA Osiguranja u kombinaciji sa stručnim timom, prisustvom u bankoosiguranju i ekspertizom u oblasti malih i srednjih preduzeća.

Ugovorne strane su se sporazumjele da ne objavljuju uslove i detalje transakcije.

Transakcija će se završiti nakon što se ispune uslovi predviđeni ugovorom i dobiju saglasnosti regulatornih tijela. Obije strane su se saglasile da ne objavljuju kupoprodajnu cijenu.

Kao najbrže rastuća kompanija u Srbiji u protekle četiri godine, AXA Osiguranje je steklo imidž veoma uspješne kompanije koja ima inovativan i sposoban menadžment tim. Zato AXA Osiguranje predstavlja odličnu osnovu za rast i ostvarivanje rezultata, što za ambicioznog investitora koji je fokusiran na Balkan kao strateško tržište, predstavlja jedinstvenu priliku za razvoj – saopštili su iz kompanije.

kako si+u kazali iz ove osiguravajuće kuće, Vienna Insurance Group je vodeća osiguravajuća kompanija u Austriji, kao i u centralnoj i istočnoj Evropi, sa oko 50 kompanija u 25 zemalja i 23.000 zaposlenih. Wiener Städtische Osiguranje u Srbiji ostvarilo je više od 65 miliona eura premije u 2015. godini i ima tržišno učešće od 9,3 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *