Prvi otkaz Britaniji: easyJet se pakuje

Dodajte komentar

Britanski loukoster easyJet počeo je pregovore sa regulatornim vlastima Evropske unije o izmještanju sjedišta kompanije iz Velike Britanije, javlja Skaj njuz.

Baza easyJeta je na aerodromu Getvik u Londonu, dok je sjedište kompanije sa 1.000 zaposlenih na drugom londonskom aerodromu – Luton.

Skaj njuz navodi da je izvršna direktorka easyJeta Kerolin Mekkol u privatnoj poseti signalizirala da je pravno izmještanje sjedišta te avio-kompanije skoro neizbježno s obzirom na rezultat prošlonedjeljnog referendum.

Konkretni potezi se tek očekuju, ali izvori bliski kompaniji navode da je već bilo preliminarnih razgovora sa nekolicinom neimenovanih predstavnika EU članica o tome da easyJet dobije sertifikat vazdušnog operatera, koji bi omogućio da kompanija u nekoj od tih zemalja preseli sjedište.

Jedan izvor navodi i da bi preseljenje moglo da obuhvati samo dio osoblja, u zavisnosti od načina na koji funkcioniše vazduhoplovna regulativa pojedinih zemalja EU.

To bi moglo da znači da će dosadašnja korporativna struktura biti izmijenjena na način da postoji nezavisni entitet u Ujedinjenom Kraljevstvu od novostvorenog pravnog sjedišta u EU.

easyJet zapošljava 1.000 ljudi u bazi na Lutonu, koji se bave finansijama, IT-jem i marketingom i koji bi bio preseljen, nezavisno od osoblja koje radi na aerodromu Bedfordšir, koje će tu i ostati.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *