Počeli pripremni radovi na lokaciji prvog hotela u Luštica Bay-u

Dodajte komentar

Pripremni radovi na izgradnji Promenada hotela, prvog od sedam planiranih u Luštici Bay-u, novom turističkom centru nadomak Tivta su preduzeti a krajem ljeta se očekuje i početak intenzivnih glavnih radova.

Hotel sa pet zvjezdica imaće 110 ključeva, dva restorana, bar, konferencijiski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar, te prateće objekte.

”Pregovori o brendiranju će biti nastavljeni sa nekoliko renomiranih internacionalnih hotelskih brendova, dok sa druge strane, paralelno izvodimo prve radove i pripremamo se za još intenzivniju gradnju u narednih nekoliko mjeseci i to ne samo na ovoj loakciji. Tako će do kraja godine početi i prodaja apartmana u Gornjem selu”, saopštio je izvršni direktor kompanije Luštica Development Daren Gibson.

U novom turističkom centru na Jadranu koji se gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica intenzivni radovi se odvijaju na nekoliko lokacija.

”Osam ”F” zgrada je uveliko u izgradnji, biće završene do kraja godine i predate vlasnicima početkom sljedeće godine. Prije mjesec smo počeli sa radovima na sljedećih osam ”G” zgrada, kao i na prvim vilama u kompleksu. Nakon završetka ljetnje turističke sezone, otpočelo bi se i sa grubim radovima na izgradnji savremenog šampionskog golf terena sa 18 rupa čiji dizajn potpisuje renomirana američka kompanija Gary Player”, objasnio je director gradnje Nabil Mičel.

Radovi u marini Luštica Bay su u završnoj fazi a otvaranje se očekuje polovinom sljedeće godine. Pripremni radovi na izgradnji počeli su u oktobru 2013. godine. Marina će imati 176 vezova za prihvat brodova do 35 metara dužine i predstavlja prvi takav objekat nautičkog turizma izgrađen u Crnoj Gori u posljednjih više od deset godina.

Novi turistički grad Luštica Bay, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica u koji će biti uloženo 1.1 milijarda eura, najveća je investicija i jedini ”greenfield” projekat u Crnoj Gori. Samo u infrastrukturu će biti uloženo oko 90 miliona eura i to u izgradnju 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje će potom biti upotrijebljene za navodnjavanje.

Izvor: Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *