Hrvatska prodaje ostrva: Ovo su cijene

Dodajte komentar

Hrvatska ima 1.185 ostrva od kojih je samo 66 naseljenih, međutim, uskoro bi ih možda moglo biti i više. Regionalni mediji pišu da se desetak hrvatskih ostrva prodaje.

Svi su nenaseljeni i na njima uglavnom nema nekretnina ili su u ruševinama. Stoga mnogi vlasnici tvrde kako su upravo njihova ostrva idealna investicija za nekoga ko sebi može priuštiti da napravi privatno odmaralište ili možda luksuzni rizort.

Neki od ovih ostrva prodaju se već godinama, poput Malog Kosmača kojeg je vlasnik već nekoliko puta stavljao na prodaju. Ovaj put za njega traži 1,5 miliona eura. A cijena ostalih ostrva ide i niže, 3 ostrvca kod Dubrovnika, kojeg prodaje jedan vlasnik, prodaju se po cijeni od 5 eura po kvadratnom metru. Riječ je o ostrvcima Tajan, Crkvina i Kosmeč.

Šta se još nalazi na tržištu, pogledajte na listi:

1. Ostrvo Tajan (Dubrovnik), 750 hiljada eura

Ovo nenaseljeno ostrvo nalazi se blizu Dubrovnika, a ima površinu od 150 hiljada kvadratnih metara. Cijena ostrva je 750 hiljada eura.

2. Ostrvo Crkvina (Dubrovnik), 850 hiljada eura

Još jedno ostrvo u Elafitima ima površinu od 170 hiljada kvadratnih metara. Ostrvo je nenaseljeno, a cijena mu je 850 hiljada eura (6,3 miliona).

3. Ostrvo Kosmeč (Dubrovnik), 130 hiljada eura

Ovo ostrvo iz grupe Elafita ima površinu od 26 hiljada kvadrata. Nije naseljeno, a obala mu je duga pola kilometra. Cijena mu je 130 hiljada eura (975 hiljada).

4. Mali Kosmač (Šibenik), 700 hiljada eura

Ostrvo Mali Kosmač nema veze s dubrovačkim Elafitima, nalazi se između Rogoznice i vinisce, a ima površinu od 5 hiljada kvadratnih metara te se nalazi blizu šibenske obale. Na njemu nema nekretnina, a prekriven je makijom i niskim rastinjem. Cijena ovog ostrva je oko 700 hiljada eura (5.359.907,00 kn)

5. Sridnju (Zadar), 6 miliona eura

Ovo ostrvo kod Zadra ima površinu od 130 hiljada metara kvadratnih, a vlasnik traži oko 6 miliona eura (45 miliona kuna). Na ostrvu se nalazi samo jedna nekretnina, tačnije, stara ruševina površine 40 kvadratnih metara. U oglasu stoji kako ostrvo ima, osim pogleda na more i pogled na planine.

6. Srednja klud (Trogir), 1.2 miliona eura

Ostrvo Srednja klud, koji se nalazi u blizini Trogira ima površinu od 18.800 metra kvadratna. Na ostrvu postoje dvije srušene pojate, piše u oglasu, a ostatak ostrva prekriven je niskim rastinjem i makijom. Cijena mu je 1,2 miliona eura

7. Ostrvo iz Kornatskog arhipelaga (Biograd) 3,2 miliona eura

Ostrvo je smještenona sjeverno-zapadnoj strani uvale Hijaci-Pristranišce na ostrvu Žutu i prirodno štiti navedenu uvalu. Njegova površina je 200 hiljada kvadratnih metara i obrastao je niskim mediteranskim rastinjem, sa nekoliko niskih borova. Udaljeno je 12 morskih milja od Murtera i oko 8 milja od Biograda. U privatnom je vlasništvu i izuzet je iz Nacionalnog parka Kornati. Prodaje se za oko 3,2 miliona eura (24,000.000 kuna)

8. Ostrvo u blizini Hvara, 2.3 miliona eura

“Ostrvo se nalazi pored ostrva Hvara, u sklopu velike ostrvske grupe”, stoji u oglasu agencije. Riječ je o ostrvu koji je izuzet iz grupe Paklenih otoka. Obiluje niskim primorskim rastinjem, kamena obala, a površina mu je 209.000 kvadratnih metara. Prodaje se za 2,3 miliona eura (17,25 miliona).

9. Ostrvo između Pašmana i Nacionalnog parka Kornati, 2,5 miliona eura

Još jedno ostrvo koje je izuzeto iz Nacionalnog parka, a nalazi se nasuprot sjevernog ulaza u Nacionalni park. Površina mu je 36 hiljada metara kvadratnih. Obala je kamena, a ostatak je prekriven niskim rastinjem i maslinama. Cijena mu je 2,52 miliona eura (oko 18,9 miliona).

10. Ostrvo u Cijentralnoj Dalmaciji, 1,5 miliona eura

Ostrvo ima površinu od 35 hiljada kvadratnih metara, a na njemu se nalazi šuma alepskog bora i mediteransko rastinje. Tek 10 odsto ostrva nije prekriveno šumom. Prodaje se za 1,5 miliona eura (11,25 miliona).

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *